Élet-Stílus

Álomáron kelt el a Vatera

vatera (vatera)
vatera (vatera)
A korábbi információknál – amelyek még másfél milliárd forintról szóltak – több mint kétszer többért kelt el a magyar Vatera.hu online aukciós portál. Ezzel az oldal az eddigi legmagasabb áron gazdát cserélt magyar internetes vállalkozás.

Az elsőként megjelent sajtóértesüléshez képest az új tulajdonos lényegesen magasabb áron, mintegy 15 millió euróért, több mint 3,7 milliárd forintért szerezte meg a legnagyobb hazai aukciós portált üzemeltető céget.

A Computerworld magazinnak Christian Unger, a vásárló MIH Internet Europe vezérigazgatója beszélt arról, hogy a piacvezető Vateránál olyan hálózati hatások érvényesülnek, amely miatt még egy magasabb stratégiai áron – az eredeti ajánlat még tavaly valóban 1,5 milliárdról szólt – is érdemes volt megvásárolni az aukciós szolgáltatást. Mint a vezérigazgató fogalmazott, legalább 10 éves perspektívában tekintenek a befektetésre.

A konkurenciában is van részük

Mint ismeretes, az MIH Internet Europe a Vatera mellett kisebbségi részesedéssel rendelkezik a TeszVesz.hu-ban, amely a Vatera mögött a második legnagyobb aukciós oldal. A többségi tulajdonosa a TeszVesznek a lapunkat is üzemeltető finn Sanoma.

Álomáron kelt el a Vatera 1

Christian Unger szerint egyelőre még nem eldöntött, hogy a kisebbségi részesedésükkel mit kezdenek, bár természetes, hogy a konszolidáció révén minél nagyobb részesedésre tegyenek szert a hazai piacon, ugyanakkor az is megoldás, ha egyelőre két külön érdekeltségként működnek a szolgáltatók. Unger szerint erre azért is lehetőség van, mivel a két szolgáltatás ügyfélköre nem fedi teljesen le egymást, amíg a Vaterán inkább férfiak, addig a TeszVeszen főleg nők vásárolnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik