Élet-Stílus

US Open: továbbjutott az olimpiai bajnok

Jelena Jankovics, Jelena Gyementyjeva és Lindsay Davenport is bejutott női egyesben a legjobb 32 közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A férfiaknál Djokovicsot egy ideig ápolni kellett, de az Australian Open győztese így is könnyedén hozta a kötelezőt, akárcsak Roddick és Davigyenko.

A második helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics dolgát alaposan megnehezítette a svéd Sofia Arvidsson (60.) a US Open második körében. A skandináv versenyző többször került kilátástalan helyzetbe a háromszettes mérkőzés során, de nem adta fel, és kis híján sikerült is a bravúr.

Az első játszmát egy brékelőnnyel Jankovics hozta, a második felvonást viszont Arvidsson nyerte rövidítésben. A döntő szettben már 3:0-ra is elhúzott Jankovics, később kétszer is a meccsért adogathatott, de a svéd felállt a padlóról, és végül csak nagy csatában, 7:5-re maradt alul jóval esélyesebb riválisával szemben.

szávay kora este játszik

Csütörtökön, magyar idő szerint kora este, a hatos pálya második meccsét vívja a magyar játékos a női egyes 2. fordulójában az olasz Tathiana Garbin ellen. A viadal honlapja szerint a program 17 órakor rajtol, így a világranglistán 16., tavaly a US Openen negyeddöntős magyar mérkőzése várhatóan 18:30 óra után kezdődhet el.

Az újdonsült olimpiai bajnok, Jelena Gyementyjeva az első körben szenvedett, de a második New York-i meccsén már nem kegyelmezett. A francia Pauline Parmentiernek az erőviszonyoknak megfelelően momentumai is alig voltak, és mindössze három gémet nyerve búcsúzott.

A szintén orosz Szvetlana Kuznyecova egy kicsit jobban megizzadt: az első tie-breakben megnyert játszmát követően leteniszezte a fiatal román Sorana Cirsteát. Lindsay Davenport is bejutott a legjobb 32 közé, miután búcsúztatta az orosz Klejbanovát.

Nem komoly a sérülés (MTI/EPA)

Nem komoly a sérülés (MTI/EPA)

A férfiaknál a tavalyi finalista Novak Djokovics a francia Armand Clement elleni meccsének a harmadik szettjében ápolást kért. A szerb klasszis tudta folytatni a játékot, és három szettben letudta a nyitómeccsét. „Egy szerencsétlen mozdulat után kifordult a bokám, de szerencsére nincsen nagy baj. Abban a pillanatban nagyon fájt, de két nap múlva már biztosan százszázalékos leszek” – nyilatkozta a mérkőzést követően Djokovics.

A harmadik helyen kiemelt szerbhez hasonlóan Andy Roddick és Nyikolaj Davigyenko is könnyedén nyerte első meccsét az év utolsó Grand Slam-tornáján.

Eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik