Élet-Stílus

Új mozi nyit Pesten

A Moziünnep alkalmával, szeptember 25-én nonstop filmvetítéssel nyitja meg kapuit Budapesten a KINO mozi, az egykori Szindbád helyén.

Potyondi Rita Linda sajtóreferens tájékoztatása szerint a szeptember 28-ig tartó rendezvényen filmek széles skálájából válogathatnak az érdeklődők, akik többek között Ulrich Seidl, osztrák filmrendező dokumentum- és játékfilmjeit is megnézhetik.

A Moziünnep alatt minden délután és este ismert személyiségek, többek között Gáspár Sándor, Jancsó Miklós, Kulka János, Lugosi Lugo László, Nagy Zsolt, Ónodi Eszter, Rutkai Bori, Schell Judit, Till Attila, Tóth Orsi, valamint Zsótér Sándor szedik a belépőjegyet – fűzte hozzá.

Potyondi Rita Linda megemlítette azt is, hogy „Moccanj!” jeligére zenés reggeli torna is lesz Rába Roland animátor vezetésével, a Moziünnep vasárnapján, szeptember 28-án pedig zenés brunch és chill-out program várja a látogatókat.

Beszámolt arról is, hogy október 13. és 19. között a KINO lesz az egyik helyszíne a Fassbinder Fesztiválnak, november 14. és 18. között pedig a Távol-keleti Filmnapoknak ad otthont.

Mint a sajtóreferens írta, a KINO-ban egy olyan kulturális intézményt szeretnének létrehozni, ahol a mozi a „mag”, de a vetítések, tematikus sorozatok, filmklubjellegű programok mellett helyet kaphatnak más művészeti ágak alkotásai is, úgy mint színházi előadások, installációk, kiállítások, beszélgetéssorozatok, stand-up comedy, valamint felolvasóestek.

„Fontos számunkra, hogy a különböző művészeti ágakat egy térbe hozzuk, és hiánypótló programunkkal színesítsük a budapesti kulturális életet” – fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra is: a mozi célja, hogy olyan közösségi befogadóhellyé váljék, ahol a közönség nemcsak egy előadást láthat, de a megújult előtér adottságait kihasználva internetezhet, kávézhat vagy akár újságot is olvashat.

Hozzátette, hogy terveik szerint a programok és vetítések egy része célzottan oktatási jellegű lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik