Élet-Stílus

A Google is bevezeti az ajánlat funkciót

A keresőóriás bejelentette: jövő héttől elérhető a sokak által régóta várt "Google Suggest" funkció, azaz a kereséshez rendelt automata kitöltés.

A szolgáltatás lényege a beírni szándékozott keresőszó kiegészítése a Google által felkínált listából. Néhány betű beütése után a találatokból kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. A szó mellett megjelenik majd egy szám is, mely megmutatja, hogy az adott kifejezést hány oldalon találta meg a Google.

A Google is bevezeti az ajánlat funkciót 1

Egyrészt időt lehet spórolni, hiszen nem kell mindig begépelni a szót, másrészt a funkció nagy segítséget jelent az angolul nem beszélők számára. Előfordul ugyanis, hogy nehezen találjuk meg, amit keresünk, mert nem stimmel az angol (esetleg a magyar) helyesírás. Ilyenkor megkönnyíti a dolgunkat a felkínált találati lista. A szolgáltatásra négy évet kellett várni. A fejlesztés 2004-ben indult, de csak most jutottak arra a szintre, hogy hozzáadják a keresőhöz. Bár a konkurens Yahoo már korábban bevezette Yahoo Search néven saját verzióját, ez nem ingatta meg a Google uralmát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik