Élet-Stílus

Bronzmeccsre készülhet a kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott a bronzéremért küzdhet a pekingi olimpián, miután az elődöntőben kétgólos vereséget szenvedett a világbajnok oroszoktól.

A mintegy 300 fős magyar táborból a jelek – és a hangerő – alapján mindenki sikeresen átért az öttusa- és kajak-kenu-versenyekről az Olimpiai Sportközpontot Csarnokot felváltó, sokkal nagyobb Nemzeti Csarnokba, amely eredetileg a tornászok küzdelmeinek adott otthont.

Galéria

Galéria

A pályán Görbicz büntetőből adta meg az alaphangot, a világbajnok ellenfél csak az 5. percben talált be először.

A 190 centis óriásokkal felálló oroszok 2-1 után sorozatban négyszer is mattolták Pálingert, ekkor Hajdu János időt kért.

A távolság mégsem csökkent, mivel három hetes és egy emberelőny is kimaradt, ráadásul a túloldalon Bliznova tarthatatlan volt. Tóth révén 3-7-nél megcsillant a remény, ám hamarosan 6-12 állt az eredményjelzőn. A támadásban és védekezésben is kőkemény rivális felőrölni látszott a magyarok ellenállását, a félidőben 9-14 volt az állás.

A szünetben érkezett a hír, hogy a hajrában lesántikáló Vérten Orsolya az első diagnózis szerint külső bokaszalag-szakadást szenvedett. Fordulás után jelentősen visszaesett a Trefilov-alakulat, a magyarok több gólt is szerezhettek volna, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Az elődöntő képei

Az elődöntő képei

Az “otthoni” közönség teli torokból a “nyerhettek!” bíztatást kezdte skandálni, mire a kedvencek feljöttek 15-18-ra, ám ott megállt a tudomány. Az ellenfél 20 perc alatt 4 találatig jutott, a válogatottban gólrekorder Posztnova végleg kiállt, csakhogy ez sem volt elég a Hajdu-tanítványok számára, akik egy kései hajrával végül 22-20-ra kaptak ki.

A magyar válogatott a szombaton közép-európai idő szerint 7:30 órára kiírt bronzmérkőzésen a Koreai Köztársasággal találkozik, amelytől a csoportmeccsek során 33-22-es vereséget szenvedett.

nyilatkozatok

Hajdu János kapitány szerint verhető volt az orosz csapat:
“Sajnálom a lányokat, mert nagyon küzdöttek. Mindkét csapat sok hibával játszott, mi 3-4-gyel többet követtünk el. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról, Tóth betegsége, Vérten sérülése pedig nagyon megviselte az együttest. Az volt a taktika, hogy ne erőltessük az átlövést, a szélekre, betörésekre játszunk, de nem tudtuk megállni, néha elpuffogtattuk a labdákat. Ez se lett volna gond, de 13 tiszta ziccert nem lehet kihagyni. Este hagyom a lányokat kicsit szomorkodni, aztán készülünk Dél-Korea ellen, mert a bronz is szépen csillog.”
Tóth Tímea:
“Az bánt a legjobban, hogy ha kevesebb hibát követünk el, győztünk volna. Ezért fájó ez a vereség, meg a szurkolók miatt is. Az oroszok a mi hibáinkból éltek. Nem szabad összezuhannunk, nagy eredmény a négy között lenni, Korea ellen is így kell védekezni, s feljavulni támadójátékban.”
Görbicz Anita:
“A ziccereket, heteseket be kellett volna lőni, mert a lehetőségeink megvoltak, emellett nagyon sok labdát adtunk el. A bronzmeccset meg kell nyernünk.”

Női kézilabda-torna

Elődöntő:

Oroszország-Magyarország 22-20 (14-9)
Peking, 4000 néző
Magyarország: Pálinger Katalin – Vérten Orsolya, Görbicz Anita 3, Szamoránsky Piroska 3, Szűcs Gabriella, Tomori Zsuzsanna, Kovacsicz Mónika 4, csere: Tóth Tímea 5, Ferling Bernadett 3, Pigniczki Krisztina 2
Az orosz gólszerzők: Bliznova 7, Poltorockaja 6, Turej 3, Marennyikova 2, Uszkova 2, Posztnova 2
Hétméteres: 9/4, illetve 9/5
Kiállítás: 14, illetve 12 perc

Norvégia-Koreai Köztársaság 29-28 (14-15)

A további program
Szombat:
A 3. helyért: MAGYARORSZÁG-Koreai Köztársaság 7:30 (13:30)
Döntő:
Norvégia-Oroszország 9:45 (15:45)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik