Élet-Stílus

Szávay drámai csatában nyert

Az első helyen kiemelt Szávay Ágnes négy mérkőzéslabdát hárítva nyert az osztrák Melanie Klaffner ellen a Bad Gastein-i női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A találkozóra eredetileg csütörtök délután került volna sor, de az eső miatt péntekre halasztották a szervezők.

Az első helyen kiemelt magyar játékos a nyitó szettben sokat hibázott, és ezt a hazai pályán szereplő, a világranglistán 320. Melanie Klaffner ki is használta: már az elején elvette ellenfele adogatójátékát, 3:1-re elhúzott, és 6:3-mal előnybe került.

S a folytatásban is lendületben maradt a szabadkártyával versenyző osztrák lány, 3:0-ra, majd 5:2-re is vezetett, s közel került a győzelemhez, de Szávay feltámadt, s a rövidítésben kiegyenlített, közben négy (!) meccslabdát is hárított.

Megszenvedett a győzelemért (MTI)

Megszenvedett a győzelemért (MTI)

A harmadik szett sem kezdődött valami jól: Klaffner ismét 5:2-es előnyre tett szert, de Szávay ezúttal is „utolérte” ellenfelét, a rövidítésben pedig újra ő volt a jobb, így 3 óra 7 perc alatt beverekedte magát a legjobb nyolc közé.

A világranglistán 14. helyen álló magyar a negyeddöntőben a hetedik helyen kiemelt, pénteken az orosz Galina Voskobojevát legyőző cseh Iveta Benesovával (64.) csap majd össze.
A két teniszező korábban még nem találkozott egymással.

Bad Gastein, női torna, nyolcaddöntő:
Szávay (1.)-Klaffner (osztrák) 3:6, 7:6 (10-8), 7:6 (7-3)

Eredmények

davis-kupa: magyar vezetés

A magyar férfi teniszválogatott az első nap után 2-0-ra vezet a görög csapat ellen a Davis Kupa Euroafrikai Zóna II. csoportjában maradásért zajló mérkőzésen, Szalonikiben. Bardóczky Kornél viszonylag simán verte Haralamposz Kapogianniszt, majd Kiss Sebő még könnyebben, mindössze négy gémet veszítve intézte el Konsztantinosz Mikoszt. Szombaton, a páros meccsen akár el is dőlhet a találkozó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik