Élet-Stílus

Elődöntős az U19-es magyar csapat

Németország legyőzte Bulgáriát, így a magyar válogatott bejutott az elődöntőbe az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon, s ezzel 20 millió forintot keresett.

A magyar csapat csütörtökön 1-0-ra legyőzte a címvédő, a kontinenstorna előtt megszakítás nélkül 23 mérkőzésen veretlen spanyol válogatottat, s mint késő este kiderült, bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután a spanyolokat szintén két vállra fektető németek jobbnak bizonyultak a bolgároknál.

Horst Hrubesch csapata könnyed, látványos győzelmet aratott Bulgáriával szemben, a szünetben már 2-0-ra vezetett, s a második félidőben eggyel még növelte is az előnyét.

A németek simán nyertek (uefa.com)

A németek simán nyertek (uefa.com)

Két forduló után ezzel eldőlt, hogy a németek és a magyarok jutnak tovább az Eb A jelű kvartettjéből (a két együttes vasárnap a csoportelsőségért játszik), míg a címvédő Spanyolország és Bulgária búcsúzik. S van itt még más is.

Mivel Sisa Tibor együttese bebiztosította helyét a jövő évi, egyiptomi világbajnokságra (mind a két csoport első három helyezettje kvalifikálja magát az Eb-ről az afrikai seregszemlére)
10 millió forintot keresett, s újabb 10 milliót is elkönyvelhet az elődöntőbe jutással az MLSZ felajánlásának köszönhetően.

A B csoportban csütörtökön egyetlen gól sem esett (Anglia-Olaszország 0-0, Csehország-Görögország 0-0), így ott az utolsó körre maradt a döntés. Az olaszok a csehekkel, az angolok a görögökkel játszanak majd.

U19-es Európa-bajnokság, Csehország
A csoport, 2. forduló:
Németország-Bulgária 3-0
Magyarország-Spanyolország 1-0

1. forduló:
Magyarország-Bulgária 1-0
Németország-Spanyolország 2-1

Az állás:
1. Németország 6 pont (5-1)
2. Magyarország 6 (2-0)
3. Spanyolország 0 (1-3)
4. Bulgária 0 (0-4)

B csoport, 2. forduló:
Anglia-Olaszország 0-0
Csehország-Görögország 0-0

B csoport, 1. forduló:
Görögország-Olaszország 1-1
Csehország-Anglia 2-0

Az állás:
1. Csehország 4 pont
2. Olaszország 2-2 (1-1)
2. Görögország 2-2 (1-1)
4. Anglia 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik