Élet-Stílus

U19: szenzációs siker a spanyolok ellen

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott második mérkőzését is megnyerte a csehországi Európa-bajnokságon, miután 1-0-ra legyőzte az Eb-címvédő spanyol csapatot. Az A csoport másik mérkőzésén Németország legyőzte Bulgáriát, ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott bejutott az elődöntőbe.

Jól kezdett a magyar csapat, ám a spanyolok – akiknek a németek elleni hétfői vereséggel egy 23 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatuk szakadt meg – fokozatosan átvették az irányítást, és többször is veszélyeztették Gulácsi kapuját. Sisa Tibor tanítványai kontrákra építettek, de gól nem született az első 45 percben.

A fordulást követően elmaradtak a spanyol rohamok, igaz, a magyar védelem nagyszerűen zárt, Gulácsinak csak egy-két beadást kellett lehúznia. A 70. percben aztán vezetést szerzett a magyar csapat: Szabó beadását Nagy Olivér passzolta a kapuba.

Az elődöntő küszöbén a Sisa-csapat (MTI/CTK)

Az elődöntő küszöbén a Sisa-csapat (MTI/CTK)

A hajrában a spanyoloknak több nagy lehetősége is volt az egyenlítésre, de Gulácsi Péter – akárcsak a bolgárok ellen – fantasztikus napot fogott ki, így az eredmény már nem változott.

Sisa Tibor együttese a vasárnapi záró fordulóban a szintén
százszázalékos német válogatottal találkozik. A csoportküzdelmek után
óriási meglepetésre búcsúra kényszerül a végső győzelemre is esélyesnek
tartott spanyol együttes, amely a magyaroktól és
a németektől is kikapott. A magyar csapat csütörtöki győzelmével egyben biztosította helyét a jövő évi, egyiptomi világbajnokságon.

“Fantasztikus játékosok alkotnak egy nagyszerű csapatot: ez a magyar U19-es válogatott – értékelt az MLSZ honlapján Sisa Tibor szövetségi edző. – Együttesünket kiválóan támogatta a csodálatos szurkolótábor, amelynek buzdítása hatalmas erőt adott a fiataloknak. Óriási lépést tettünk előre, második Európa-bajnoki mérkőzésünkön is el tudtuk érni kitűzött célunkat. Most az öröm percei következnek, fontos, hogy a sikert ki is tudjuk élvezni.”

U19-es Európa-bajnokság, csoportkör, 2. forduló
A csoport:
Magyarország-Spanyolország 1-0
Gól: Nagy Olivér (70.)

Németország-Bulgária 3-0

Az állás:
1. (már továbbjutott) Németország 6 pont (5-1)
2. (már továbbjutott) Magyarország 6 (2-0)
3. Spanyolország 0 (1-3)
4. Bulgária 0 (0-4)

B csoport:
Csehország-Görögország 0-0
Anglia-Olaszország 0-0

Az állás:
1. Csehország 4 pont
2-3. Olaszország és Görögország 2-2 (1-1)
4. Anglia 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik