Élet-Stílus

Újra kilyukadt Grosics Gyula tüdeje

Öt hónapon belül már a harmadik életmentő műtétet kellett végrehajtani Grosicson azért, miután ismét kilyukadt a tüdeje. Orvosa a Blikknek elmondta, hogy már jól van az Aranycsapat legendás kapusa.

A Blikk megkeresésére a legenda legfiatalabb lánya, Grosics Edina elmondta, hogy édesapját vasárnap vitték kórházba: „A balatoni telkünkön voltunk, amikor apu szólt, hogy egyre nehezebben kap levegőt. Azonnal mentünk Pestre. Mivel másnap reggelre tovább romlott az állapota, édesanyám bevitte a fővárosi Kútvölgyi Klinikára.”

Grosics kezelőorvosa elárulta, hogy ezúttal is jobboldalt szakadt ki a tüdeje. „A két borda között vezettem be egy csövet, hogy ki tudjam szívatni a melléküregben lévő levegőt. Már jól van, s ez a legfontosabb” – mondta dr. Pénzes István a lapnak.

Januárban és áprilisban hasonló okból műtötték (MTI)

Januárban és áprilisban hasonló okból műtötték (MTI)

„Sejtettem, hogy megint ez lesz, rossz volt a közérzetem. Ugyanazok a tünetek voltak, mint korábban. Ha nincs a professzor úr, nem is tudom, mi lenne velem. Miután felhívtam, hamarabb beért a klinikára, mint velem a nejem. Nagyon hálás vagyok neki – magyarázta a lapnak Grosics Gyula. – Hogy meddig kell bent maradnom, nem tudom. Ám a legszívesebben már most hazamennék. Utálom ezt a bezártságot. Itt csak a függönyt és a falakat nézhetem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik