Élet-Stílus

Mit vegyünk Swift helyett?

Nem szeretné a hatodik piros vagy metálszürke Swifthez kitolni a bevásárlókocsit? Aki szerint a Suzuki árából nem kapni más vonzó kisautót, annak mutatunk néhány ellenpéldát 2,5 millió körül.

A hazánkban legkeresettebb Suzuki Swift listaára 3 150 000 Ft, de ebből különféle akciókkal gyakorlatilag az összes szalonban levonhatunk mintegy 600 ezer forintot. Tehát mintegy 2,5 millió forintos áron örülhetünk egy fürge, itthon gyártott és végre biztonságos Swiftnek.

De ennyiért nemcsak Suzukit választhatunk. A franciák híresen vaskos kedvezményekkel dolgoznak: a Renault egyik fővárosi kereskedéséből háromféle kocsival indulhatnánk haza.

A Thalia Expression a tüzes, 98 lóerős benzinessel, két első légzsákkal, CD-s rádióval, a keresett elektromos extrákkal és ajándék klímaberendezéssel 2 460 000 forintért kelleti magát.

Mélyen a listaár alatt elhozható a Clio Campus is: akcióban 2 330 000 forintért adják az ötajtós Expressiont az életrevaló 75 lóerős benzinessel és légkondicionálóval.

Aki nem kér a korosodó modellekből, az beülhet egy új Twingóba. A kocsi forgalmazása most kezdődik, a legolcsóbb 60 lóerős motorral 2 150 000 forintból megvan.

Érdemes kicsit feljebb lépni, mert csupán 50 ezer forint a 75 lóerős felára, ilyen olcsón ritkán kapni lóerőket.

Volkswagen Swift-árban

Egy Volkswagenért sokan kifizetnek kicsit többet. És 2 790 000 forintért tényleg oldallégzsákos és légkondis Ice Polókat találni raktárkészleten. A 70 lóerős háromhengeressel kell beérni, de kényelemben a Polo ma is a jobbak között van, térkínálata és biztonsága is állja

Az importőr rendesen leengedte a Polók árát, és lám, a VW a maroknyi nyertes egyike az első 4 hónap eladásaiban, míg a francia márkák, a Nissan, a Skoda, a Suzuki és a Toyota is a visszaesők közé tartozik.

Ha ennyiért VW van ráírva, attól elolvad a magyar – ironizál egy Skoda-kereskedő ismerősöm, amiben van igazság. A német autókba vetett hit generációról-generációra öröklődik, ami megkönnyíti az újraeladását és javítja az értéktartást.

Japánt nehéz lesz

Mazda2-re például esély sincs ennyiért. A Toyota Yarisnál a listaár vonzó, de nincs is belőle engedmény: 2 655 000 forintért csak az ötajtós háromhengerest tudja bedobni a fővárosi szalon munkatársa, légkondicionáló nélkül, 2 légzsákkal és CD-s rádióval.

Talán a Nissannál, mert 2,5 milliótól hirdetik a Micrát. A designtól a nők elolvadnak, nagyon jó a 80 lóerős benzines motorja és ott van ugye a tologatható hátsó ülés. Hát persze, csak ennyiért se hátsó ajtó, se üléstologatás, se 80 lóerős motor nincs az árlista szerint.

Vonzó a klímás Micra 2 499 000 forintért

Egy vidéki Nissan-szalon tulajdonosa mégis tud valamit ajánlani. A szintén 1,2 literes, de 65 lóerős Micra Visia öt ajtóval és a CD-s rádiót plusz légkondicionálót tartalmazó extracsomaggal 2 499 000 forintért hazavihető.

Náluk messze ez a legnépszerűbb verzió, a Micra-értékesítések majdnem felét adja. A Micrával egy baj van: erősen nőies autó, Baján is 70 százalékhoz közelít a hölgyvásárlók aránya.

Küszöb alatt a Fabia

2,5 millió Ft fontos küszöb a kiskategóriában. A Skoda is ezért tette 2 499 000 forintra a Fabia Fresh alapárát blokkolásgátlóval, négy légzsákkal, légkondival és CD-s rádióval. Az alapot a Classic-kivitel adja, fekete tükrökkel és kilinccsel.

Ezért a pénzért ráadásul a 86 lóerős Fabia 1,4 kapható, kár volna beérni a csak százezer forinttal olcsóbb 70 lóerős 1,2 literessel.

Pesten egy Skoda-divízióvezetje sorolja a további lehetőségeket Swift-árban: “Az utolsó darabok az alapfelszereltségű, 64 lóerős régi Fabia Combiból 2 199 000 forintba kerülnek, a légkondis Octavia Tour 1,4 a mostani nagyon erős akcióban 2,9 millió forintért vihető el”.

Egy hölgyet aligha tudnánk eltántorítani a Micrától, aki az újdonságokra bukik, az a meglepően tágas Twingóval egyszerre vehet ritka és praktikus autót.

Aki csak az eszére hallgat, az vigye haza a fekete tükrös Fresh Fabiát, felnőtt motorral, a fontos extrákkal és a ritkán megkapott négy légzsákkal. Csak egyet ne gondoljanak: hogy okosabbak, mint a Suzuki mellett döntők, mert akciósan a Swift is megéri az árát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik