Élet-Stílus

Szávay lemásolta múlt heti kiütését

Szávay Ágnesnek, akárcsak a Berlinben, a római tenisztornán sem okozott gondot a kínai Jen Ce legyőzése, a magyar tehetség ezúttal is sima győzelmet aratott.

A világranglistán 15. helyen álló magyar lány bizakodva várhatta az 1,34 millió dollár összdíjazású római salakpályás viadal első fordulóját, hiszen abban a sors azzal a Jen Cével hozta össze, akit Berlinben 6:1, 6:1-re győzött le. Mint ahogy most is!

Szávay Ágnes kiválóan játszott, kiváltképp magabiztosan szervált: az első adogatásinak 64, második szerváinak 67 százalékából pontot csinált, emellett a labdamenetek 61 százalékát megnyerte. Az első játszmában mind a három bréklehetőségével élt, s a folytatásban is két gémet nyert fogadóként, miközben összesen kilenc bréklabdát hárított.

Jól kezdett Rómában (MTI/EPA)

Jól kezdett Rómában (MTI/EPA)

A 19 éves magyar teniszező 1 óra 11 perc alatt intézte el a rangsorban 41., de négy évvel idősebb riválisát, 2-0-ra alakítva ezzel az egymáselleni mérleget.

A következő ellenfele a selejtezőből feljutott kínai Peng Suaj vagy a szabadkártyával versenyző olasz Sara Errani lesz, majd a nyolcaddöntőben az amerikai Serena Williams várhat rá.

1. forduló (a 32 közé jutásért):
Szávay (11.)-Jen Ce (kínai) 6:1, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik