Élet-Stílus

Szávay kiütötte az ellenfelét

Szávay Ágnes simán verte a kínai Jan Cét, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,34 millió dollár összdíjazású berlini salakpályás női tenisztornán. Rafael Nadal nagy meglepetésre a második fordulóban búcsúzott a római férfi viadalon.

A tizedik helyen kiemelt Szávay Ágnes 58 perc alatt, mindössze két játékot engedélyezve győzte le a kínai Jan Cét a berlini salakpályás tornán, ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

A 19 éves magyar lány kiválóan szervált: első adogatásainak 77 százalékából pontot ért el, ámbátor a második szerváinak több mint feléből is ő jött ki jobban, egész pontosan az esetek 62 százalékában. Jan Cénak hároms bréklabdájából Szávay kettőt hárított, míg ő hatszor is vette el ellenfele adogatójátékát.

Simán nyert (MTI/EPA)

Simán nyert (MTI/EPA)

Szávay így a legjobb 16 között a nyolcadik helyen kiemelt francia Marion Bartolival csatázik. A két teniszező korábban még nem találkozott egymással. A 23 éves Bartoli, aki tavaly döntős volt Wimbledonban, szintén könnyedén győzött a berlini viadal második körében, 6:0, 6:3-ra lépte le a cseh Lucie Safarovát.

„Nagyon jól ment a játék, remek volt a ritmusa és a szervám is kitűnő volt, egyetlen egy kettőshibát sem ütöttem. Várom a holnapi meccset, Bartoli agresszív játékos, akinek ha megy a tenisz, akkor bárkit le tud győzni” – mondta az MTI-nek Szávay.

Nadal kiesett

Óriási meglepetésre Rafael Nadal 7:5, 6:1-re kikapott Juan Carlos Ferrerotól a római salakpályás férfi tenisztorna második fordulójában. Nadal – aki kisebb sérüléssel bajlódott az összecsapáson – az előző három évben diadalmaskodott az olasz fővárosban, ahol még soha nem szenvedett vereséget. A 21 éves klasszis legutóbbi 105 salakpályás mérkőzésén mindössze másodszor kapott ki. (MTI)



Berlin, női torna, 2. forduló:

Szávay (10.)-Jen Ce (Yan Zi, kínai) 6:1, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik