Élet-Stílus

Hoki-vb: szenvedett Kanada

Kanada alaposan megizzadt a norvégok ellen, de nyert a jégkorong-vb középdöntőjében. A csehek és a svédek simán intézték el soros ellenfelüket.

Az otthon játszó kanadai gárda három győzelemmel jutott tovább a csoportjából, a középdöntő első körében azonban alaposan megszenvedett a sokkalta esélytelenebbnek vélt norvég együttes ellen, mivel annak kapusa, Pal Grotnes nagyszerű napot fogott ki, 51 alkalommal (!) védett, ugyanakkor Mike Green, majd a hajrában Rick Nash kísérletével szemben már tehetetlen volt. Mind a két kanadai gól emberelőnyben született, a győztes találat négy perccel a vége előtt.

Pal Grotnes megnehezítette Kanada dolgát (iihf.com)

Pal Grotnes megnehezítette Kanada dolgát (iihf.com)

Nash, a Columbus Blue Jackets csatára harmadik gólját szerezte a világbajnokságon. Norvég részről egyébként Mads Hansen volt eredményes, a második harmad derekán, 0-1-nél, ráadásul emberhátrányban. Ahogy a norvégok a kanadaiak ellen, úgy a németek is remekül helytálltak az amerikaiakkal szemben.

A „jenkik” alig három perc alatt már 3-0-ra vezettek, az első harmadik végén azonban már csak egy gól volt az előnyük. A német válogatott 2-4-nél sem adta fel, ki is egyenlített a záró harmad elején, ámde egy emberelőnyös és egy üres kapus gól megpecsételte a sorsát.

Az amerikaiaktól a győztes találatot jegyző, amúgy két góllal, valamint egy gólpasszal záró Zach Parise emelkedett ki, míg sortársa, Jason Pominville gólból és asszisztból is egyet-egyet jegyzet, akárcsak a németek legjobbja, Christopher Schmidt.

A csehek könnyedén nyertek (iihf.com)

A csehek könnyedén nyertek (iihf.com)

Az E jelű hatosban Csehország ötöt számolt Svájc legjobbjaira, a svédek ugyan kaptak egy gólt a dánoktól, ám cserébe ütöttek nyolcat. A cseheknél Martin Erat, Tomas Kaberle és Patrik Elias is egy-egy góllal és gólpasszal zárt, a svédeknél pedig leginkább Tony Martensson (két gól, két gólpassz), továbbá Mattias Weinhandl (egy gól, három assziszt) emelkedett az átlag fölé.

Vb, középdöntő
E csoport:
Svédország-Dánia 8-1 (2-0, 2-0, 4-1)
Csehország-Svájc 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

A csoport állása:
1. Csehország 7 pont/3 mérkőzés
2. Svájc 6/3
3. Svédország 6/3
4. Oroszország 5/2
5. Fehéroroszország 0/2
6. Dánia 0/3

F csoport:
Kanada-Norvégia 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Egyesült Államok-Németország 6-4 (3-2, 1-1, 2-1)

A csoport állása:
1. Kanada 9 pont/3 mérkőzés
2. Egyesült Államok 6/3
3. Finnország 5/2
4. Norvégia 4/3
5. Lettország 0/2
6. Németország 0/3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik