Élet-Stílus

Csalóka nyereségrobbanás a Yahoonál

A webes szolgáltató, amely manapság leginkább a Microsoft felvásárlása ellen küzd, megháromszorozta első negyedéves bevételeit. Az internetcég 543 millió dolláros nettó bevételt jelentett szemben a tavaly ilyenkori 142 millió dollárral szemben.

A Yahoo számára igencsak jókor jött a kedvező üzleti jelentés, mert ezzel tovább bizonygathatja, hogy többet ér annál a 44,6 milliárd dollárnál, amelyet a Microsoft felkínált érte.

Elemzők nem is haboztak megjegyezni, hogy a szoftveróriás háza táján foghatják a fejüket a Yahoo jó eredményei miatt, ezzel ugyanis csökken az esélye annak, hogy mégis megegyezhetnek a jelenlegi ajánlati áron. Megjegyezték más oldalról azt, hogy a Yahoo profitját alaposan megtámogatta egy egyszeri bevétel, a kínai Alibaba.com internetes cég révén, amelyben a Yahoo résztulajdonos. A kínai cég 401 millió dolláros nem készpénzbeni erdménnyel járul hozzá a Yahoo profitjához. Enélkül a cég bevétele 2,6 százalékkal elmarad a tavalyitól. Megjegyzendő az is, hogy a Yahoo januárban kiadott egész évre szóló üzleti előrejelzését már a Microsoft ajánlata előtt megjelentették, amely egyébként nem számolt növekedéssel az idei évre.

Mindenesetre az egy részvényre jutó nyereség is jóval kedvezőbb képet mutatat annál, mint amit a Wall Streeten vártak, ahol 9 centet jósoltak a végleges 11-gyel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik