Élet-Stílus

A Dellnek is lesz olcsó laptopja

A HP után a Dell is olcsó laptop készítésébe fogott, legalábbis erről beszél egyik tajvani partnerük. A cég nyáron kezdené meg a terítést, reményeik szerint igen kedvező fogadtatásra találva.

A jelek szerint az Asus az Eee PC piacra dobásával meghozta a nagyobb PC-gyártók kedvét, és utóbbiak is egymás után jelentik be, illetve szellőztetik meg az olcsó készülékek közeli érkezését. A héten a Hewlett-Packard jelezte, hogy saját megoldáson dolgozik, most pedig a Dell háza tájáról érkezett a hír, miszerint ők sem hagyják ki a kínálkozó lehetőséget.

Ezúttal nem maga a gyártó, hanem annak egyik partnere, a tajvani Compal Electronics munkatársa árulta el, hogy már dolgoznak a saját változaton. Az általa elmondottakból kiderült, hogy már júniusban megjelenhet az olcsó készülék, erre reagálva pedig a Dell szóvivője szintén megerősítette ilyen irányú terveiket.

A júniusi megjelenés érdekes módon egybeesik az Intel által elkészített Diamondville, vagyis Atom processzorok szélesebb körű piaci debütálásával. Valószínűnek tűnik, hogy a Dell is ezen csipeket fogja alkalmazni saját készülékeiben, amelyekből több változat is megjelenik, hiszen azt a vállalat több munkatársa is megemlítette a korábbi rendezvényeken, hogy idén laptopok egy egészen új sorozatát tervezik elkészíteni. Az elsőként megjelenő készülék állítólag 8,9 hüvelykes kijelzőt kap, ára pedig 400 dollár lesz.

A Compal az idei évben 1-2 millió példányt tervez leszállítani a Dell számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik