Élet-Stílus

Alonso el van keseredve

Fernando Alonso a BMW erősödése miatt egyre sötétebben látja reanult-s jövőjét annak ellenére, hogy a csapat nagy fejlesztést ígér a spanyolnak a következő, hazai futamra.

Amikor Fernando Alonso a tavalyi idény végén visszaszerződött a Renault-hoz, valószínűleg nem számított ilyen gyenge szezonrajtra. A spanyol lassan már a pontszerzésről is lemondhat, a BMW élcsapattá válása után még kevesebb hely marad elől.

„Két olyan csapat helyett, amelyek hozzánk képest más dimenzióban autóznak, már három van. Nem valami jó fejlemény ez számomra, mert ezután már legfeljebb csak a hetedik helyet célozhatom meg a futamokon” – mondta Alonso Bahreinben, ahol még a hetedik hely is messze volt, a spanyol csak a tizedikként ért célba.

Távol a dobogótól a kétszeres világbajnok (vezess.hu)

Távol a dobogótól a kétszeres világbajnok (vezess.hu)

A kétszeres világbajnok szerint a Renault jelenleg csak a nyolcadik az erősorrendben – és bár a csapatfőnök, Flavio Briatore a Spanyol Nagydíjra már a dobogóért folyó harcról beszélt, Alonso szerint ez kizárt.

„De nem is csak a Ferrari, a McLaren és a BMW mögött vagyunk. Előttünk van a Toyota, a Williams, a Red Bull és a Honda is. A dobogó lehetetlen, ahhoz legalább egy másodpercet kellene gyorsulnunk, ez pedig még soha senkinek nem sikerült. A dobogó csak álom, fantázia.”

A Renault-nál komoly sokkot okozott, hogy egyelőre még a tavalyinál is rosszabb az autó, de a technikai vezető, Pat Symonds az első európai futamra, amely egyben Alonso hazai versenye is, komoly fejlesztéseket ígér.

„Dolgozunk a frissített aerocsomagon, a hét elején már ki is próbáltunk néhány elemet. A felfüggesztésen is komoly fejlesztés következik. Persze nem elég csak a fejlesztésekről beszélni, a többiekhez képest kell előrelépnünk. Remélem, hogy sikerül” – mondta a brit szakember.

Symonds szerint a fejlesztésekkel nagyjából fél másodperccel gyorsulhat majd az R28-as, és így újra a pontszerzésért küzdhetnek majd. Ennek ellenére még mindig hátrányban vannak, a tavalyi zsákutcából való kitalálás nehezen megy, még szerencse, hogy van egy Alonsójuk.

„Fernando szívvel-lélekkel versenyez. Ezt szeretjük benne a Renault-nál, teljesen elkötelezett. A tavalyi gondokat sikerült azonosítanunk, kijavítanunk, de még mindig le vagyunk maradva. A problémák megértésére fordított idő mind a fejlesztést rövidítette meg.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik