Élet-Stílus

F1: mentőöv Melbourne-nek

Az Ausztrál Nagydíj szervezői mindent megpróbálnak, hogy megmentsék a versenyt Bernie Ecclestone-tól, aki csak az éjszakai futamot hajlandó elfogadni. Melbourne-ben az óraátállítással próbálkoznak.

Bernie Ecclestone már többször kinyilatkoztatta, hogy az Ausztrál Nagydíj csakis akkor maradhat a versenynaptárban, ha a szervezők éjszakai versenyt rendeznek, máskülönben 2010 után búcsúzik a pálya a Forma-1-től.

Mivel a verseny szervezői és a hatóságok – pénzügyi és környezetvédelmi okokból – nem hajlanak az éjszakai verseny rendezésére, így valami mással álltak elő, hogy mentsék a helyzetet.

Késő délután köröznének (vezess.hu)

Késő délután köröznének (vezess.hu)

A melbourne-i futam idén helyi idő szerint 15:31-kor kezdődik, ami azt jelenti, hogy az európai törzsközönségnek már elég fél hatkor kelni hajnali négy helyett. A tervek szerint 2009-ben újabb másfél órát tolnának a kezdési időponton, 17:00 órára.

“Ha a verseny későbbi rajtja növeli a nézettséget idén, akkor 2009-ben 17 órás kezdést választunk. Így reggel hétkor kezdődne a televíziós közvetítés Európában, Ázsiában pedig délutánra esne, ahol így több száz millió potenciális néző is lehet. Mindezt külön infrastrukturális beruházás nélkül lehetne elérni” – mondta a melbourne-i pálya főnöke, Ron Walker.

A Forma-1 első sötétben rendezett versenyére idén szeptember végén kerül sor Szingapúrban, és ha az sikeresnek bizonyul, jövőre akár a malajziai Sepang is áttérhet az esti időpontra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik