Élet-Stílus

Szávaynak végre sikerült, Federer kiesett

Az ötödik helyen kiemelt magyar klasszis egy nagyon sima és egy szorosabb játszmában 1 óra 9 perc alatt győzött a hazai kedvenc Shikha Überoi ellen az indiai Bangaloréban zajló 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna első fordulójában. Az Australian Open óta pihenő Roger Federer viszont már az első kört sem élte túl Dubaiban.

A magyar teniszező az indiai viadal honlapja szerint 25 perc alatt nyerte az első szettet, a folytatásban azonban a rangsorban 824. riválisa, aki szabadkártyával került a főtáblára, egészen 4:4-ig tartotta magát. Onnan azonban nem volt megállás, és az utóbbi hetekben hullámvölgybe került Szávay két magabiztos gémmel behúzta a meccset.

Szávay következő ellenfele a nyolcaddöntőben – várhatóan szerdán – Akgul Amanmuradova lesz, aki három játszmában verte a címvédő orosz Jaroszlava Svedovát. A magyar játékos és üzbég riválisa eddig egy alkalommal találkoztak: tavaly a wimbledoni selejtező harmadik fordulójában Szávay 6:1, 6:3-ra győzött.

Nem ment jól a játék a címvédő Roger Federernek az 1,4 millió dollár összdíjazású dubai férfi tenisztornán: a svájci világelsőt a brit Andy Murray győzte le három játszmában. A 12-szeres Grand Slam-győztes Federerrel utoljára négy esztendeje a Cincinnatiben rendezett viadalon fordult elő, hogy már az első körben kikapott.

Murray pályafutása során másodszor győzte le a svájcit (MTI)

Murray pályafutása során másodszor győzte le a svájcit (MTI)

A dubai torna az ATP-versenysorozat egyik legmagasabb pénzdíjazású versenye. Nem is meglepetés, hogy az élmezőny majd minden tagja rajthoz áll. Így fordulhatott elő, hogy Federer már az első körben összekerült a világranglista 12. helyezettjével.

A közel kétórás összecsapáson Murray-nek egyetlenegy brékpontot nem kellett hárítania, az első szettet azonban így is elbukta, annak ellenére, hogy a rövidítésben már 5-2-re is vezetett. A második felvonásban egyetlen brék elég volt az egyenlítéshez, és a mindent eldöntő harmadik szettben is elvette egyszer a svájci adogatását Murray, aki idén már két tornán diadalmaskodott.

Bangalore, női torna, 1. forduló:
Szávay Ágnes (5.)-Überoi (indiai) 6:1, 6:4
Bammer (osztrák, 6.)-Morigami (japán) 2:6, 6:3, 7:5
Nakamura (japán)-Tanasugarn (thaiföldi) 6:7, 6:1, 6:2
Amanmuradova (üzbég)-Svedova (orosz) 6:3, 3:6, 6:3

Dubai, férfi torna, 1. forduló:
Murray (brit)-Federer (svájci, 1.) 6:7, 6:3, 6:4
Davigyenko (orosz, 5.) – al-Gareb (kuvaiti) 6:4, 6:0
Andrejev (orosz)-Minar (cseh) 6:3, 6:4
Hernych (cseh)-Wawrinka (svájci) 6:4, 6:4
Verdasco (spanyol)-Schüttler (német) 7:6, 4:6, 6:1
Ferrer (spanyol, 4.)-Haas (német) 6:3, 6:0
Santoro (francia)-Juzsnyij (orosz) 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik