Élet-Stílus

Schuster: többet érdemeltünk az unalmas Roma ellen

Az utóbbi hetekben rengeteget kritizált Liverpool-játékosok és a tréner is örömmel nyugtázta, hogy a csapat kétgólos előnyt szerzett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Inter ellen. A spanyol szakember szerint csattanós választ adtak a bírálóiknak. A Real trénere szerint legalább egy döntetlent érdemeltek volna az „unalmas” AS Roma ellen.

Rafael Benitez sok oldalról bírálták már az idei szezonban, és ezek a hangok a hétvége után ismét felerősödtek, mivel a Liverpoolt kiejtette az FA-kupából a másodosztályú Barnsley együttese. „Nagyon fontos volt a csapat és a szurkolók számára is a mai győzelem. Mindig is bíztam a játékosaimban, és ígérhetem, hogy idén még sok örömet szerzünk a drukkereinknek” – nyilatkozta a mérkőzést követően a spanyol szakember,

A hajrát nem bírta az Inter

Dirk Kuyt és Steven Gerrard két hajrában szerzett góljával győzte le a nyolcaddöntő első meccsén az angol csapat a Materazzi kiállítása miatt egy órát emberhátrányban futballozó olasz bajnokot. „A piros lap után azt kértem a játékosaimtól, hogy türelmesen játszanak. Ha emberelőnyben vagy, akkor előbb-utóbb lesznek helyzeteid” – kommentálta az olasz világbajnok védő kiállítását Benitez.

Interes kollegája szerint Materazzi piros lapja döntötte el a találkozót. „Már az első sárga lapja után aggódtam, hiszen tíz percen belül mind a két belső védőnket figyelmeztette a játékvezető. Óvatosabban kellett volna játszanunk. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, hiszen hosszú időn keresztül tartottuk a gólnélküli döntetlent. Ráadásul a Liverpool első találatánál nem volt szerencsénk, hiszen a labda megpattant Maiconon” – értékelt a mérkőzés után Roberto Mancini.

„A párharc azonban még így sem dőlt el, a csapatomat képesnek érzem arra, hogy három gólt szerezzen a San Siróban. Nagyon fontos lenne, hogy ne kapjunk gólt két hét múlva, és akkor bármi megtörténhet” – mondta az esélyekről az olasz mester.

Az Inter kapusa érdekes módon a piros lap miatt nem a játékvezetőt, hanem az angolok spanyol támadóját, Fernando Torrest kritizálta. „Az első sárgánál egyszerűen feldobta magát, és a második esetben is túl hamar elesett. Marco érthetően nagyon szomorú volt a lefújás után, de én azzal biztattam, hogy még minden esélyünk meg van arra, hogy megnyerjük a párharcot. Az olasz Szuperkupában az AS Roma ellen például 0-3-as hátrányból álltunk fel, és győztünk 4-3-ra” – nyilatkozta a brazil kapus.

Szerencsés Roma-siker

A keddi játéknap másik slágermérkőzésén az AS Roma némi szerencsével legyőzte 2-1-re a Realt. A madridi visszavágó előtt még semmi nem dőlt el, az idegenben szerzett találattal a királyi gárda várhatja talán előnyösebb helyzetben a két hét múlva esedékes BL-csatát. A spanyol bajnok edzője ennek ellenére nem volt elégedett a találkozót követően: „A helyzeteink alapján többet érdemeltünk volna. A Roma parádésan használta ki a lehetőségeit, mi viszont eltékozoltuk őket.”

Schuster szavait igazolja, hogy a madridiak 17-szer próbálkoztak, de ebből csak háromszor találták az olaszok kapuját. A német mester szerint tisztelet érdemel a riválisuk teljesítménye még akkor is, ha a véleménye szerint unalmas focit játszottak Tottiék. „Az olasz csapatoknak ilyen a stílusuk. Sokszor eredményes, de kétségkívül nem túl szórakoztató a nézők számára.”

Az AS Roma legjobbja, a brazil Mancini a mérkőzés után leszögezte, hogy idén nem fog megismételődni a tavalyi blama. A Manchester United elleni első meccset is ugyanilyen arányban megnyerte a fővárosi csapat, a visszavágón viszont történetének egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el idegenben.

„A tavalyi 7-1-ből sokat tanultunk. Megmagyarázhatatlan volt az akkori teljesítményünk. Biztos vagyok abban, hogy két hét múlva ismét remek produkcióval rukkolunk elő” – mondta a középpályás, aki az amúgy halovány Francesco Totti forintos passza után állította be a 2-1-es végeredményt.

Dögunalom Pireuszban

A Chelsea kedd esti játékáról az Olimpiakosz Pireusz ellen sok jót nem lehet elmondani, a londoniak trénere sem volt különösebben boldog a lefújás után. „Mezőnyben uraltuk a játékot, sokkal többet volt nálunk a labda, de a jól szervezett ellenfelünk kapuja előtt nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, hiszen a Pireusz a csoportkörben megmutatta, hogy idegenben is számolni kell velük.”

Galéria

Galéria

A londoniak a Stamford Bridge-en 59 mérkőzés óta veretlenek, de Joe Cole is tisztában van azzal, hogy a párharc még nem lefutott. „Kemény mérkőzés volt. Hazai pályán sokkal jobban kell játszanunk, és mindenekelőtt gólokat kell lőnünk” – mondta az angol válogatott középpályás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik