Élet-Stílus

Capello: Ronaldo még Van Bastennél is jobb

Két világhírű szakvezető, Fabio Capello és Arsene Wenger is beszélt a múlt héten súlyos térdsérülést szenvedett brazil Ronaldóról. Érdekes, hogy az olasz és a francia tréner merőben másképp ítéli meg a 31 éves brazil klasszist.

A 31 éves brazil csatár a múlt héten, a Livorno elleni olasz bajnokin szenvedett súlyos térdsérülést, azóta már meg is műtötték, s bár az orvosi beavatkozás jól sikerült, erősen kérdéses, hogy Ronaldo folytatja-e a pályafutását, ugyanis a gyógyulás legjobb esetben is kilenc hónapot vehet igénybe.

Az angol szövetségi kapitányként dolgozó olasz Fabio Capello sokra tartja a brazil labdarúgót, és szorgalmazza a visszatérést, persze Arsene Wenger sem beszélné le a folytatásról, ugyanakkor az Arsenal edzője szerint Ronaldo már túljutott a csúcson…

Ronaldo padlóra került (AP)

Ronaldo padlóra került (AP)

„Sokak szerint nekünk kifejezetten jó, hogy Ronaldo nem játszhat ellenünk, ám én ezzel nem értek egyet. Nem gondolom, hogy különösen tartanunk kellett volna tőle. Ő már a mostani sérülése előtt sem volt a régi, szerintem régen túljutott a pályafutása zenitjén” – nyilatkozta az AC Milan elleni keddi BL-nyolcaddöntőre készülő angol listavezető francia trénere.

Fabio Capello, az angol válogatott kapitánya már jobb véleménnyel van a brazilról, annak ellenére, hogy a Real Madrid edzőjeként nem igazán számolt vele. „Bár egyesek ezzel kapcsolatban mást állítanak, én igenis mindig sokra tartom őt, nyugodtan mondhatom, Ronaldo a legjobb labdarúgó, aki a kezem alatt dolgozott, még Marco van Bastennél is jobb.”

„Nagyon elszomorít, hogy ilyen súlyos sérülést szenvedett, és úgy gondolom, hihetetlenül keményen kell dolgoznia, ha vissza akar térni. Márpedig remélem, hogy ez a szándéka, a hozzá hasonló klasszisokra ugyanis óriási szüksége van a sportágnak” – így Capello.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik