Élet-Stílus

Hiller: nem kell előre sírni

Az oktatási és kulturális miniszter szerint másfél hónapon belül le kell zárni a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program személyi és szervezeti kérdéseit - Hiller István erről hétfőn, a Magyar Televízió Este című műsorában beszélt.

„Nem kell előre sírni, és előre temetni, hanem szisztematikusan dolgozni kell, ez a program még megcsinálható” – fogalmazott a miniszter, aki szerint ugyanakkor a szervezeti és személyi ügyek megoldására csak másfél hónap van, utána „végérvényesen” le kell zárni ezt a kérdést.


Hiller István azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök dönti el, lesz-e a pécsi EKF-programnak kormánybiztosa. Szerinte ha lesz kormánybiztos, az segíthet az előrelépésben. A miniszter a programcsúszások felelőseit firtató kérdésre hozzátette: őt az érdekli, hogy a program megvalósuljon, aztán lehet értékelni. Hiller István azt is hangsúlyozta, hogy megállapodásra törekszik a városvezetéssel, azonban a pécsiek helyett nem tud dönteni.


A miniszter arra figyelmeztetett: ha első osztályú produkciókat akarunk Pécsre vinni, akkor meg kell érteni, hogy a világhírű művészek naptára 1,5-2 évre előre betelik. Utána hiába mondjuk, hogy milyen csodálatos dolgot akarunk, ők azt mondják majd, hogy „miért nem tetszettek egy fél évvel előbb jelezni” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik