Élet-Stílus

Két brazil klasszist szemelt ki a Chelsea

Rövidesen elkezdődik a téli átigazolási időszak, amelyben a meglehetősen eseménytelen nyári hónapok után több szupersztár is csapatot válthat. Összeállításunkban próbáltunk a teljesség igénye nélkül, néhány érdekesebb hírt, pletykát egy csokorba szedni.

Mint minden átigazolási időszakban a Chelsea neve itt is elsőként merül fel. A londoni klub szinte kimeríthetetlen anyagi lehetőségeivel bárkit megszerezhet, de a potenciális jelöltekért a klubjaik sokszor irreálisan magas árat kérnek. A londoniaknak elképesztően erős már most a kerete, de a rengeteg sérült miatt Roman Abramovicsnak feltehetően ismét mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Alves vagy Maicon

Drogba, Lampard, Terry, Makelele és Malouda hosszabb-rövidebb ideig biztosan nem játszhat, így nem is csoda, hogy Avram Grant egy nemrég készült interjúban elmondta, hogy szinte minden posztra keresnek új embereket. A jobb szélen van leginkább szükség erősítésre, mivel az idei szezonban Glen Johnson, Juliano Belletti és Paulo Ferreira is csalódást okozott. Angol lapjelentések szerint két, valóban klasszis játékost szemelt ki magának a klub: Daniel Alvest a Sevillából, és az Inter brazilját Maicont.


Két brazil klasszist szemelt ki a Chelsea 1

Maicon idén az Inter egyik legjobbja (Getty)


Alvest már egy ideje próbálják a szigetországba csábítani a londoniak, de a Sevilla idáig minden ajánlatot visszautasított. Maicon nemrég került a képbe, miután az olasz bajnoknál elképesztő formában futballozik. A Monacótól igazolt 26 éves játékos képességeiről sokat elmond, hogy az Inter csapatkapitánya, Javier Zanetti miatta lépett fel a középpályára. A remek testfelépítésű, villámgyors brazil védelmi feladatait remekül ellátja, felfutásaival pedig rendre zavart okoz az ellenfél bal szélén. A francia Nicolas Anelka (Bolton) és a horvát Luka Modric (Dinamo Zagreb) is a Chelsea kiszemeltjei között van.

40 millió Crouchért

A Liverpoolnál az elmúlt hetekben több focista (Sissoko, Crouch) is nyilvánosan panaszkodott, hogy kevés játéklehetőséget kap. A langaléta támadót januártól már sokan a Manchester City mezében látták, de Rafael Benitez elmondta, hogy év közben nem adnak el senkit. „Még három fronton (BL, bajnokság, FA Kupa) érdekeltek vagyunk, ezért minden játékosra szükségünk van. Ráadásul ha valakit eladunk, akkor a helyére igazolnunk kell, erre azonban januárban nincsen elég idő” – mondta a spanyol mester. Benitez persze túladna Crouch-on, de csak abban az esetben, ha irreálisan magas, 40 millió fontos árat letenné valaki az asztalra.

Javier Mascherano jövője sem biztos az Anfield Roadon, hiszen a kölcsönben szereplő játékos egyelőre még nem ült le tárgyalni a vezetőkkel egy állandó szerződésről. Az argentin védekező középpályás a Corinthians tulajdona, és körülbelül 17 millió fontért szerezhetnék meg nyáron hosszú távra Benitezék.

—-Koller visszatérhet a Bundesligába—-

A Lyonnál már biztosra vehető az egykori argentin válogatott Cesar “Chelito” Delgado leigazolása. A Cruz Azul támadója még nem írta alá új kontraktusát, de ez már csak napok kérdése. Sokáig úgy tűnt, hogy Delgado a Benficában folytatja, ám az utolsó pillanatban megszakadtak a tárgyalások. A 26 éves játékos 151 meccsen 61 gólt szerzett a Cruz Azul színeiben, és tagja volt a 2004-ban olimpiai aranyérmes argentin együttesnek. A
Két brazil klasszist szemelt ki a Chelsea 2

Banega: jobb Gattusónál? (rionegro.com.ar)

francia lapok úgy tudják, hogy leszerződtetése esetén a Lyon előljárói elküldik a brazil Fredet, aki feltehetően a Real Betishez kerül.

Két cseh válogatott hamarosan a Bundesligában folytatja a pályafutását: Jan Koller a német kupa címvédőjéhez, Martin Fenin pedig az Eintracht Frankfurthoz kerülhet. Koller esetében az átigazolási díj (2 millió euró körül) körül vannak vitás kérdések a Nürnberg és a Monaco között, de német jelentések szerint napokon belül bejelentik a veterán támadó érkezését. Fenin esetében már megállapodtak a felek, a szerződést is aláírták a tabella kilencedik helyén álló frankfurtiak, és a fiatal tehetség jelenlegi klubjának, az FK Teplicének a képviselői.

Fenint a Juventus is szerette volna leszerződtetni, de a fiatal cseh játékos a Frankfurtot választotta, mivel az olaszoknál egyelőre csak ritkán férne be a kezdőcsapatba. Később sem lenne sok esélye, hiszen a torinói klub vezetői már most bejelentették, hogy nyáron 65 millió eurót költenek a keret megerősítésére. Persze januárban sem tétlenkedik az egyesület, és 15 milliót áldozna Boca Juniors középpályásáért, Ever Banegáért.

Adriano marad Brazíliában

A 19 éves középpályás az elmúlt szezonban a Boca egyik kulcsemberévé nőtte ki magát. Védekezésben és támadásban egyaránt kimagaslót nyújtott, hazájában Gattusóhoz hasonlítják kiemelve, hogy a Milan játékosánál gyorsabb, okosabb és technikailag is képzettebb. Nem csoda, hogy a BL-győztes valamit az Internazionale is bejelentkezett érte a Bocánál.

Az olasz bajnok eközben lemondott erre a szezonra Adrianóról. A brazil támadó jó pár hete Brazíliában a Sao Paulo együttesével dolgozik, és a napokban megállapodtak a két klub képviselői, hogy Adriano júniusig maradhat hazájában. „Úgy tűnik, hogy jól érzi magát, és jó úton halad afelé, hogy visszanyerje korábbi formáját” – mondta az Inter elnöke a csatárról, aki az elmúlt 18 hónapban, édesapja halála óta csak árnyéka korábbi önmagának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik