Élet-Stílus

Kikerült az intenzívről a volt japán kapitány

A korábbi japán szövetségi kapitány, Ivica Osim elhagyta az intenzív osztályt, ahol sztrókkal kezelték. A 66 éves edzőt novemberben érte a baj, melynek nyomán kómába esett.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A 66 esztendős bosnyák szakember november 16-án lett rosszul otthonában, és sztrók következtében kómába esett, amelyből november végén tért magához. A minap elhagyhatta az intenzív osztályt, és ezzel együtt megkezdődhetett a rehabilitációja.

„Szerencsére már jól van, annál is jobban, mint ahogy azt vártam” – mondta látogatása után Tasima Kozo, a szövetség főtitkára.

Osim betegsége miatt közben Okada Takesi vette át a válogatott irányítását – az edző korábban, az 1998-as világbajnokság idején már dolgozott a nemzeti csapat élén. Osim családjának kérésére a szövetség vezetői titkolták a váltás tényét az ex-kapitány előtt, ameddig az nem lépett a gyógyulás útjára.

„Ő egy nagyon intelligens ember, biztos vagyok benne, hogy képes megérteni a helyzetet” – jegyezte meg a főtitkár.

Az osztrák Strumnál Szabics Imrével és Korsós Györggyel is dolgozó Osim a 2006-os vb után vette át a japán válogatott irányítását a brazil Zicotól, ugyanakkor alig bírta elviselni a posztjával járó feszültséget. Az egyik mérkőzés után tajtékozva amatőrnek nevezte a játékosait; tolmácsa többször elsírta magát, míg az év elején megrendezett Ázsia-kupa negyeddöntőjében egyszerűen nem volt hajlandó végignézni csapata büntetőpárbaját Ausztrália ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik