Élet-Stílus

Az Arsenalnak a Ligakupában is jól megy

Az Arsenal és a Tottenham is bejutott a legjobb négy közé a Ligakupában. A bajnokságot vezető „ágyúsok" a Blackburn, míg a Spurs a Manchester City otthonában harcolta ki a győzelmet.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Premier League-ben listavezető Arsenal megfiatalított csapattal (21 év volt a kedden pályára lépő gárda átlagéletkora) harcolta ki a legjobb négybe jutást a Blackburn otthonában.

A fővárosiak Diaby és Eduardo góljával félóra után már 2-0-ra vezettek, ugyanakkor a Blackburn nem adta fel, és a Bayernben is megfordult, a hétvégén mesterhármast elérő Santa Cruz duplájával egyenlíteni tudott.

Denilson piros lapja miatt a hosszabbításban már csak tíz emberrel játszott az Arsenal, de így is kicsikarta a győzelmet, valamint a továbbjutást. A csapat horvát válogatott támadója, Eduardo egy tetszetős kontra végén volt eredményes a 104. percben.


Az Arsenalnak a Ligakupában is jól megy 1

Londoni öröm (Getty)


„Nyerni akartunk, és végül ez sikerült is. Kétgólos előnynél a kezünkbe volt a meccs, ám ellenfelünk szenvedélyesen, valamint jól futballozva kiegyenlített. A fiatal játékosaim végig nagyon küzdöttek és harcoltak, és lám, ennek meg is lett az eredménye” – így Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere, aki szerint a „tartaléksor”, azaz a Ligakupára megfiatalított együttese képes megnyerni a sorozatot.

A Tottenham a 20. perctől tíz emberrel futballozva nyert a Manchester City otthonában, és ezzel két legyet ütött egy csapásra. Egy: bejutott a négy közé a Ligakupában. Kettő: elvette riválisa hazai veretlenségét, a City ugyanis a bajnokságot is beleértve először bukott el a 2007/2008-as szezonban a saját hívei előtt.

Az 5. percben egy formás támadás végén Defoe lőtt közelről a kapuba, majd a hajrában egy pazar indítást követően a bal alsó sarokba találó Malbranque állította be a 2-0-s végeredményt.

Az Everton már korábban továbbjutott, az utolsó negyeddöntőre pedig szerda este kerül sor: a Chelsea a Liverpoollal csap össze!

Angol Ligakupa, negyeddöntő:
Manchester City-Tottenham 0-2 (0-1)
Gól:
Defoe (5.), Malbranque (82.)
Kiállítva: Zokora (20., Tottenham)

Blackburn Rovers-Arsenal 2-3 (1-2, 2-2), h.u.
Gól:
Cruz (42., 60.), ill. Diaby (6.), Eduardo (29., 104.)
Kiállítva: Denilson (90., Arsenal)

Korábban játszották:
West Ham United-Everton 1-2

Szerdai program:
Chelsea-Liverpool, 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik