Élet-Stílus

Verhetetlen hazai pályán a Real Madrid

A címvédő madridi együttes a forduló zárómeccsén simán begyűjtötte a három pontot hazai pályán az Osasuna ellen. Ruud van Nistelrooy és Wesley Sneijder révén győzött a Real Madrid, és négypontos előnnyel várja a Barcelona elleni El Clasicót jövő vasárnap.

A mérkőzés elején a vendégeknél volt többet a labda, a középpályán tetszetősen adogattak, de mivel csak egyetlen egy csatárral kezdtek a támadásaikban nem volt átütő erő. A Real az első valamirevaló helyzetét gólra váltotta: Sneijder beadását a teljesen üres hagyott Nistelrooy pár méterről a jobb felső sarokba fejelte.

Az Osasuna a bekapott gól után is uralta a játékot, nem hagyta kibontakozni a királyi gárdát, amelynek persze már nem is volt sürgős. A fordulás után sem változott lényegesen a helyzet, mind a két csapat egyre többet hibázott, de a helyzetek tekintetében a Real volt jobb – igaz előbb Robinho majd kétszer Raúl is hibázott. A madridiak csapatkapitánya, az első ziccernél a vendégkapustól „kapott” egy labdát a tizenhatoson belül, de annyira meglepte Ricardo bakija, hogy csak az oldalhálót találta el.





Tizenkét perccel a rendes játékidő vége előtt eldőlt a találkozó, miután Nistelrooy visszaadta a kölcsönt honfitársának. A holland gólvágó remek labdát adott Sneijdernek, aki 18 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb sarokba.

A helyzeteivel hatékonyabban sáfárkodó listavezető teljesen megérdemelten győzte le a Bernabeúban pamplonai ellenfelét, amely visszacsúszott a 16. helyre. A fővárosi gárda a Barcelonához hasonlóan mind a nyolc hazai mérkőzését megnyerte, de idegenben jobban szerepel Bernd Schuster csapata, és már négy ponttal vezet a tabellán. Könnyedén megcsappanhat azonban ez az előny, hiszen jövő vasárnap a Real Barcelonába látogat.

Primera División, 16. forduló:
Real Madrid-Osasuna 2-0
Gól:
van Nistelrooy (16.), Sneijder (76.)

Recreativo Huelva-Atlético Madrid 0-0

Deportivo La Coruna-Real Zaragoza 1-1
Gól:
Coloccini (53.), illetve D. Milito (17.)
Piros lap: Chapi (88., Deportivo)

Getafe-Villarreal 1-3
Gól:
Kepa (85.), illetve Nihat (16., 78.), Cazorla (83.)
Piros lap: Fuentes (89., Villarreal)

Real Mallorca-Athletic Bilbao 0-0
Piros lap:
Nunes (34., Mallorca)

Real Betis-Almeria 3-1
Gól:
Edu (24., 11-esből), Pavone (51., 82.), illetve Negredo (10., 11-esből)
Piros lap: Ariadela (15.), Iglesias (19.) – mindkettő Almeria

Real Murcia-Racing Santander 2-1
Gól:
Goitom (57.), Baiano (83., 11-esből), illetve Smolarek (63.)

Valladolid-Sevilla 0-0
Piros lap:
Fazio (52.), Fabiano (82.) – mindkettő Sevilla

Szombati meccsek:
Valencia-FC Barcelona 0-3
Espanyol-Levante 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik