Élet-Stílus

Petr Cech miatt vesztett a Chelsea

Az első vasárnapi szuperrangadó a Premier League-ben unalmasra sikeredett, a Manchester United egy jól sikerült szögletkombinációval verte meg a Liverpoolt, és a tabella élére ugrott. Nem sokáig maradt azonban ott, miután az Arsenal egy góllal legyőzte a Chelseat.

Döcögve kezdődött a Liverpool-MU összecsapás, az első percekben kevés játékot, de annál több szabálytalanságot láthatott az Anfield Road közönsége. A hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását, a címvédő manchesteriek támadásban semmit nem mutattak. Rooney és Ronaldo mintha pályán sem lett volna, de a védelem sem remekelt: az amúgy megbízható Edwin van der Sar kétszer is csúnyát bakizott, szerencséjére a védők mint a két alkalommal kihúzták a csávából.

Tevez gólja döntött

A Liverpool támadgatott, de Kuyt „szokásához híven” elképesztően gyengén játszott – talán erre a posztra szeretne igazolni Rafael Benitez? A klub két amerikai tulajdonosa a lelátóról nézte végig az összecsapást, kedden pedig leülnek tárgyalni a spanyol mesterrel, aki korábban nyilvánosan bírálta őket.


Petr Cech miatt vesztett a Chelsea 1

Tevez és Ronaldo (skysports.com)


Tom Hicks és George Gillett is meggyőződhetett róla, hogy lenne kit igazolni a csapathoz, amely hiába játszott fölényben, a szünet előtt egy szerencsétlen gólt kapott: Giggs szögletét Rooney lőtte be a tizenhatoson belülre, Teveznek csak bele kellett tennie a lábát.

A szünetben nem cserélt még Benitez, de nem sokkal később Crouch és Babel érkezett, mert a Vörösök támadásaiban nem volt átütő erő. Gerrard és Benayoun ígéretes helyzetben hibázott, majd Babel lövése kerülte el centikkel a manchesteri kaput. A hajrára mindent előre dobott a Pool, de a vendégvédelem állta a sarat.

Bakizott a világ legjobb kapusa

Győzelmével a Manchester kilenc ponttal ellépett a Liverpooltól, és pár órára a tabella élére ugrott. Az Arsenal rövid időn belül visszavette az első helyét, miután a másik vasárnapi meccsen szintén egy szerencsés találattal tartotta otthon a három pontot.

A rendkívülien feszült összecsapáson, a fényévenként hibázó Petr Cech elnézett egy szögletet, amit a jól helyezkedő Gallasnak csak az üres kapuba kellett fejelnie. A cseh portás a későbbiekben számos szenzációs védést bemutatott, de a csatárok nem muzsikáltak valami jól.

Az Arsenal együttese képtelen volt megverni a Chelseat Mourinho alatt, de Avram Grant esetében már elsőre sikerült győzniük a londoni derbin. Abramovics csapata 16 meccsen maradt veretlen, de a mai buktával már hat pont a lemaradása az Ágyúsokkal szemben. A Chelsea ráadásul elveszítette csapatkapitányát, az első félidő hajrájában lesérülő John Terryt.

Premier League, 17. forduló:
Liverpool-Manchester United 0-1
Gól:
Tevez (43.)

Arsenal-Chelsea 1-0
Gól:
Gallas (45.)

Szombati meccsek:
Fulham-Newcastle United 0-1
Birmingham City-Reading 1-1
Derby County-Middlesbrough 0-1
Manchester City-Bolton Wanderers 4-2
Portsmouth-Tottenham Hotspur 0-1
Sunderland-Aston Villa 1-1
West Ham United-Everton 0-2
Wigan Athletic-Blackburn Rovers 5-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik