Élet-Stílus

Szurkolói miatt fizethet a Szpartak Moszkva

A Szpartak Moszva mélyen a zsebébe nyúlhat: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) háromszor, összesen 60 ezer euróra büntette meg az orosz csapatot annak szurkolói miatt.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A moszkvaiak 60 ezer eurós büntetése három különböző „tételből” áll össze. Az UEFA-kupa csoportköréből a továbbjutást már kiharcoló orosz együttest a november 29-én, a Sparta Praha otthonában lejátszott mérkőzés alatt tapasztalt szurkolói rendbontás, valamint rasszista bekiabálások miatt 30 ezer eurós pénzbírsággal sújtották. További 30 ezret szintén a szurkolóinak „köszönhetően”, a hivatalos megfogalmazás szerint a drukkerek helytelen viselkedése miatt köteles befizetni.

A moszkvai fanatikusok FC Zürich és a Bayer Leverkusen elleni hazai találkozókon sem bírtak magukkal: előbbin 24 ezer, utóbbin 6 ezer eurós büntetést provokáltak ki az UEFA-nál.

A Szpartak egy fordulóval a csoportkör vége előtt – két győzelemmel és egy döntetlennel – vezeti az E csoportot, s már ott van a legjobb 32 között. Utolsó találkozóját december 19-én, a francia Toulouse otthonában játssza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik