Élet-Stílus

Premier League: otthon remekel a ManCity

A Manchester City kilencedik meccsét is megnyerte hazai pályán - ezúttal a Bolton távozott vesztesen az otthonából -, és ennek nyomán a negyedik helyre jött fel a tabellán.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A mezőnyben egyedüliként hazai pályán még hibátlan Manchester City a Boltonnak sem kegyelmezett. Bianchi révén Sven-Göran Eriksson együttese szerezte meg a vezetést, a vendégek azonban még a szünet előtt fordítottak, ugyanakkor ezzel az összes puskaporukat ellőtték. A szünet után három gólt szerzett a ManCity: alig valamivel az újrakezdést követően Hamann lövése után a boltoni Michalikról került hálóba a labda, majd később Vassel, valamint Etuhu is betalált.


Premier League: otthon remekel a ManCity 1

A ManCity stadionjában minden ellenfél térdre kényszerül (Getty)


A Manchester City kilencedik bajnoki meccsét nyerte meg a City of Manchester stadionban, és a két meccsel kevesebbet játszott Liverpoolt megelőzve a negyedik helyre lépett fel a tabellán.

Az Everton tartja jó formáját: a liverpooli kékek immáron hét meccse nem találtak legyőzőre, s zsinórban második találkozójukat nyertég meg. Ezúttal a West Ham Unitedet verték idegenben 2-0-ra.

Szombaton pont került a Portsmouth 11 találkozó óta tartó veretlenségi sorozatának végére, a „jeget” a vendég Tottenham törte meg. Berbatov a hajrában talált be, s a bolgár csatár góljának köszönhetően a Spurs először nyert vendégként a bajnokságban.

A Wigan-Blackburn találkozón nyolc gól született. A vendégek háromgólos hátrányt dolgoztak le úgy, hogy közben tizenegyest is hibáztak, azonban a hazaiak újabb két találatot elérve győztek a meccs végére tíz emberre fogyatkozott Blackburn ellen. A hazaiaknál Marcus Bent, a vendégeknél pedig Cruz ért el mesterhármast.

A „nagy négyes” vasárnap lép majd pályára, az Arsenal a Chelsea-t, míg a Liverpool a Manchester Unitedet fogadja hazai pályán.

Premier League, 17. forduló:
Birmingham City-Reading 1-1 (1-0)
Gól:
Forssell (5.), ill. Hunt (51., 11-esből)

Derby County-Middlesbrough 0-1 (0-1)
Gól:
Tuncay (38.)

Manchester City-Bolton Wanderers 4-2 (1-2)
Gól:
Bianchi (7.), Michalik (48., öngól), Vassell (77.), Etuhu (90.), ill. Diouf (31.), Nolan (40.)

Portsmouth-Tottenham Hotspur 0-1 (0-0)
Gól:
Berbatov (81.)

Sunderland-Aston Villa 1-1 (1-0)
Gól:
Higginbotham (9.), ill. Maloney (73.)

West Ham United-Everton 0-2 (0-1)
Gól:
Yakubu (45.), Johnson (90.)

Wigan Athletic-Blackburn Rovers 5-3 (3-1)
Gól:
Landzaat (8.), Bent (12., 66., 81.), Heskey (37.), ill. Cruz (45., 50., 61.)
Kiállítva: Emerton (58., Blackburn)

Fulham-Newcastle United 0-1 (0-0)
Gól:
Barton (90.)

Vasárnapi program:
Liverpool-Manchester United, 14:30
Arsenal-Chelsea, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik