Élet-Stílus

MU: Fergusont eltiltották

Két mérkőzésre szóló eltiltást és ötezer fontos pénzbüntetést kapott Sir Alex Ferguson, az angol bajnok Manchester United menedzsere, miután megsértette Mark Clattenburg bírót.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Sir Alex Ferguson csapata november 24-i, boltoni találkozójának szünetében vesztette el a fejét, mint ahogy később el is ismerte, sértő megjegyzéseket a játékvezetőre, Mark Clattenburgre, aki aztán ki is állította.

Az eltiltás majd december 28-án lép életbe: Ferguson a West Ham és a Birmingham elleni bajnokikat figyeli majd a lelátóról; ráadásul ötezer fontos pénzbírságot is köteles befizetni.

Mivel a 65 éves menedzser nem kérte meghallgatását, az angol szövetség (FA) a jegyzőkönyv, továbbá a nyilatkozatok és a videofelvételek alapján hozta meg döntését.

A manchesteri edző közvetlenül a lefújás után így nyilatkozott: „A Bolton nagyon agresszív volt, de a játékvezető nem védett meg minket. Megmondtam Clattenburgnek, amit gondoltam a ténykedéséről, de ez nem tetszett neki. A bíróknak fáj az igazság.”

Sir Alex Fergusont egyébként nem először tiltják el a játékvezető sértegetése miatt: 2003-ban szintén két mérkőzésre meszelték el, miután sértő hangnemben jól „odamondogatott” Jeff Winternek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik