Élet-Stílus

Bundesliga: kiütötték Husztiékat

Huszti Szabolcs csapata, a Hannover súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett a kiesés ellen harcoló Cottbus otthonában a német labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának péntek esti nyitányán.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu


A házigazda Energie Cottbus az utolsó, míg a Hannover az ötödik helyről várta a péntek esti találkozót, melyen aztán borult a papírforma.

A hazaiak a 11. percben szerezték meg a vezetést, Bassila fejesét követően a menteni igyekvő védő csak beljebb tudta segíteni a labdát. Félóra játék után nőtt a Cottbus előnye: Rangelov forgatta be a védőjét, majd középre adása után Sörensen fejelt a bal alsó sarokba. A félidő végén már Rangelov maga is eredményes volt, midőn egy kiugratást követően szépen a bal felsőbe emelt.

A bolgár labdarúgó később, a 70. percben duplázni is tudott, akkor közelről lőtt a bal alsó sarokba. Előtte persze történt egy és más: a Cottbus több nagy helyzetet is kihagyott, majd Ziebig megpattanó lövése után már a kapuban táncolt a labda. Husztiék 4-0-nál szépítettek: ide-oda pattogott a labda, melyet végül Kleine mintegy két lépésről fejelt a hálóba.

Az 5-1-es cottbusi siker a látottak alapján teljesen megérdemelt, sőt, a különbség akár még ennél is nagyobb lehetett volna. Huszti egyébként végig a pályán volt a vendégeknél. A Hannover maradt ötödik, a Cottbus pedig feljött a 15. helyre a Bundesliga tabelláján.

Bundesliga, 17. forduló:
Energie Cottbus-Hannover 5-1 (3-0)
Gól:
Bassila (11.), Sörensen (30.), Rangelov (44., 70.), Ziebig (65.), ill. Kleine (68.)

Szombatoni program:
Arminia Bielefeld-Stuttgart, 15:30
Hertha BSC-Bayern München, 15:30
Karlsruhe-Hamburg, 15:30
Schalke-Nürnberg, 15:30
Werder Bremen-Leverkusen, 15:30
Wolfsburg-Dortmund, 15:30

Vasárnapi program:
Duisburg-Frankfurt, 17:00
Hansa Rostock-Bochum, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik