Élet-Stílus

MLSZ: Bölöni újra képbe került

Várhidi Péteren kívül egyelőre nincs más jelölt a szövetségi kapitányi posztra – legalább is hivatalosan. A sportnapilap szerint ugyanis Kisteleki István MLSZ-elnök már megkereste Bölöni Lászlót, aki jelenleg az Arab Emírségekben dolgozik.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Várhidi Péternek az év végén, december 31-én lejár a megbízatása, melyet egyelőre nem hosszabbítottak meg, s ez azt jelenti, hogy legalább két hétig nem lesz szövetségi kapitánya a labdarúgó-válogatottnak. Az elnökség elvben a január 15-re összehívott rendkívüli ülésén dönt majd a kérdésben.

„Várhidién kívül egyelőre más név nem vetődött fel, de még felvetődhet” – nyilatkozta Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke a sportnapilapnak.

Ugyanitt Kisteleki István elnök elmondta: az elnökség felhatalmazta, hogy keressen meg és tárgyaljon olyan külföldi szakvezetőkkel, akik jelöltek lehetnek a kapitányi posztra. (Ha sikerrel jár, Várhidi Péter az U21-es válogatott edzője lehetne…) Kisteleki nem tétlenkedik, eddig sem tette, a Nemzeti Sport értesülése szerint a napokban – újra – megkereste Bölöni Lászlót. A jelenleg az Arab Emírségekben az Al-Dzsazíránál dolgozó romániai edző ezt meg is erősítette a lapnak.

„Kisteleki István futballfejlesztési igazgatói állást ajánlott, azt mondta, én vagyok az első számú jelölt erre a posztra” – így Bölöni. „Emellett vázolta a lehetőségeket, állami segélyt említett, beszélt a már épülő 222 pályáról, sport- és tudományos centrumról és más biztató fejleményről, amely mostanság a magyar futballban elindult. Noha megtiszteltető az ajánlat, megállapodásról nem számolhatok be. Viszont nem szeretnék megválni a futballpályák világától, s bevallom, szívesen vezetném a magyar válogatottat is” – tette hozzá.


MLSZ: Bölöni újra képbe került 1

Bölöni László (középen) szívesen lenne magyar kapitány (a.s.monaco.free.fr)


A tavalyi év végén, Bozsik Péter távozása után, Várhidi kinevezése előtt az MLSZ elnökségének Bölöni volt az első számú jelöltje a szövetségi kapitányi posztra, de végül nem sikerült megállapodnia a feleknek. A romániai szakember akkor az anyagi gondok mellett az összefogást hiányolta, ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy valamikor mégis feladatot vállal a magyar labdarúgásban.

Bölöni 1953. március 11-én, Marosvásárhelyen született. Játékosként a Steaua Bucarestivel BEK-et és Szuperkupát is nyert, illetve 108-szor lépett pályára a román válogatottban, amelynek élén később szövetségi kapitányként is dolgozott. Klubedzőként megfordult a Nancynál, a Rennesnél és a Sportingnál, valamint az AS Monacót is irányította. Jelenleg az Al-Dzsazíra vezetőedzőjeként dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik