Élet-Stílus

Hazai pályán hibátlan a Barcelona

A Barcelona hazai pályán továbbra is hibátlan: eddigi nyolc bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. A Primera División 15. fordulójában, vasárnap este a kiesés ellen harcoló Deportivo La Coruna együttesét fektette két vállra a Camp Nou-ban.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Barcelona a második, az egykor szebb napokat megélt, a BL-ben is vitézkedő Deportivo pedig a 18., azaz kiesőhelyről várhatta a vasárnap esti mérkőzést.

Ebből következően sima hazai győzelemre volt kilátás, ugyanakkor a galíciaiak nem ijedt nyúlként léptek pályára a Camp Nou-ban. Annyira nem, hogy a harmadik percben a vezetést megszerezték egy jól eltalált lövéssel: a Barcánál nevelkedett Cristian 20 méterről bombázott a jobb felső sarokba.

Ezt követően a Barcelona – amelyben az utóbbi időszakban csak kispados Ronaldinho és a sérüléséből felépült Eto’o is kezdőként szerepelt – diktálta az iramot, futószalagon jöttek a hazai helyzetek, de egy közeli fejessel, ha az pontosabb, akár nőhetett is volna a vendégek előnye. A Barcelona közvetlenül a szünet előtt egyenlített: Iniestát „rúgták fel” a tizenhatoson belül, és a jogosan megítélt büntetőt Ronaldinho értékesítette, higgadtan lőtt a bal alsóba.


Hazai pályán hibátlan a Barcelona 1

Gólszerzõk egymás között: Xavi és Ronaldinho (Getty)


A Barcelona a szünet után is fölényben játszott, és a 71. percben a három pontot jelentő gólt is megszerezte, midőn Xavi közelről a hálóba terelte a vendégkapusról, Munuáról kipattant labdát.

A Barcelona továbbra is a második a tabellán (négy pont a hátránya a Reallal szemben), a Deportivo viszont a 19. helyre esett vissza.

Primera División, 15. forduló:
Barcelona-Deportivo La Coruna 2-1 (1-1)
Gól:
Ronaldinho (41., 11-esből), Xavi (71.), ill. Cristian (3.)

Korábbi eredmények:
Atlético Madrid-Getafe 1-0
Almeria-Valladolid 1-0
Levante-Recreativo 0-2
Santander-Mallorca 3-1
Sevilla-Real Murcia 3-1
Villarreal-Real Betis 0-1
Zaragoza-Espanyol 3-3
Bilbao-Real Madrid 0-1
Osasuna-Valencia 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik