Élet-Stílus

Öt jelölt az angol kapitányi posztra

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) továbbra is lázasan keresi az elszalasztott Eb-szereplés miatt elküldött Steve McClaren utódját. A kör szűkült, öt szakember jöhet még számításba: a lista élén Jose Mourinho, a Chelsea egykori trénere áll.

A BBC információi szerint az FA már fel is vette a kapcsolatot a portugál szakemberrel, akit még szeptemberben menesztették a Chelsea-től. A jelenleg a hazájában pihenő tréner állítólag rövid időn belül eldönti, hogy leül-e tárgyalni az angol szövetséggel. A BBC úgy tudja, hamisak azok a sajtóhírek, melyek szerint már a napokban Angliában járt volna Mourinho.

Az ügynökén keresztül keresték meg az FA képviselői a 44 éves szakembert, aki jelezte, hogy érdekelné a feladat, de nem az lenne az első választása. Mourinho nagyon szívesen leülne a két nagy spanyol sztárcsapat valamelyikének a kispadjára, és ezért megvárja, hogy miként alakul a helyzet a Real Madridnál és a Barcelonánál.


Öt jelölt az angol kapitányi posztra 1

Mourinho az egyik jelölt (MTI/EPA)


Az angol szövetség állítólag a napokban összeállított egy listát a lehetséges jelöltek nevével, és feltehetően még az ünnepek előtt kiderül, hogy a februári barátságos mérkőzésen ki irányítja majd a nemzeti tizenegyet. Mourinho mellett Fabio Capello, Martin O’Neill, Marcello Lippi és Jürgen Klinsmann jöhet számításba.

Az Aston Villa trénere, Martin O’Neill már kétszer jelezte, hogy nem vállalná el a megbízatást. Véleménye szerint Mourinho lenne az ideális ember a posztra: „Jose remek szakember, örülnék, ha ő lenne a kapitány” – mondta a The Timesnak a birminghami egyesület szakvezetője.

A többi jelölt közül Fabio Capello már felajánlkozott a posztra. „Nagy kihívás lenne a számomra, és a legjobb korban vagyok, hogy kapitány legyek” – jelentette ki a legutóbb a Real Madridnál dolgozó 61 éves tréner, aki jobb híján szakkommentátorként dolgozik. Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok Lippi idáig minden szigetországból érkező korábbi felkérést visszautasított, ezért nem hiszi, hogy ismét keresnék Angliából. Klinsmann egyelőre nem nyilatkozott a pletykákkal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik