Élet-Stílus

Premier League: Ronaldo duplájával győzött a MU

A Premier League 15. fordulójában a Manchester United Cristiano Ronaldo duplájával tartotta otthon a három pontot a Fulham ellen. A bajnok így tartja a lépést az éllovas Arsenallal.

Kapcsolódó link


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A kis portugál ismét pontokkal gazdagította klubját, egyben újfent bizonyította, hogy miért „kétesélyes” a megítélése. Két góljával gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, a találkozó után mégsem teljesítménye, hanem a hajrában bemutatott (mű)esése szolgáltatott vitatémát.

Történt, hogy a harmadik góljára hajtó Ronaldo megpróbált lecsapni Giggs kissé mély labdájára, ám az átadást Niemi kapus is észlelte, ezért kijött a kapujából.

Az összecsapásnál a manchesteri a földre került, a finn viszont jelezte, hogy ő bizony nem ért az ellenfélhez, s a közelben tartózkodó Styles játékvezető neki adott igazat, felmutatva a sárgát Ronaldónak.

Sir Alex Ferguson némileg morózusan kommentálta a történteket, hangsúlyozva, hogy „Niemi gesztikulálásával befolyásolta a bírót. Mára elterjedt, hogy Ronaldo mindig feldobja magát. Nem tartom elfogadhatónak, hisz napjainkra Cristiano játéka és viselkedése is beteljesedett, s nem nyúl sportszerűtlen eszközökhöz. Túl gyorsan érkezett, egyszerűen nem tudott megállni. Elesett.”

Lawrie Sanchez persze más szemszögből közeledett az akcióhoz:
„Antti szólt a játékvezetőnek, hogy nem ért Ronaldóhoz – és mindenki láthatta, hogy tényleg nem. Ha Ronaldo ügyesebben csinálja, talán büntetőt kapott volna, ám ha nem erőlteti a kontaktust, akár gólt is szerezhetett volna.”

A vitától eltekintve természetesen fociztak is a 75 ezer néző előtt. A tavaly szeptember óta idegenben nyeretlen Fulham nem igazán nehezítette meg a házigazdák dolgát, igaz, két Murphy-kísérleten kívül a londoniak nem egyszer kerültek kecsegtető szituációba. Ellenben a bajnok már az elején veszélyeztetett Tévez fejese révén, míg pillanatokkal később ismét az argentin tornásztatta Niemit, ezúttal kemény, távoli lövéssel.

A 10. percben Giggs szöglete után Vidics fejjel készített elő, Ronaldo pedig kapáslövéssel szerzett vezetést (a portugál megszakítás nélkül öt bajnokin volt eredményes, s duplájával már 13-nál jár!). Tévez növelhette volna a különbséget (nagy erejű lövéssel úgy találta el Niemit, hogy a kapusnak fogalma sem volt, hol a labda), majd Murphy járt közel az egyenlítéshez, sőt Kuqi fejesénél a hazaiak hálát mormolhattak.

Szünet után Ronaldo újabb találata – O’Shea baloldali ívelése után Sztefanovicsot megelőzve fejelt a kapuba – felrázta a hazaiakat, ám Rooney, és Ronaldo további, helyzete is kimaradt.

Premier League, 15. forduló:

Manchester United-Fulham 2-0 (1-0)
Manchester, Old Trafford, 75 055 néző. Vezette: Styles
Gól: C. Ronaldo (10., 58.)
Man. Utd.: Van der Sar – Brown, Ferdinand (Carrick, 75.), Vidics, Evra (O’Shea, 46.) – Ronaldo, Hargreaves, Anderson, Giggs – Tévez, Rooney (Saha, 71.). Szakvezető: Alex Ferguson
Fulham: Niemi – Omozusi, Hughes, Sztefanovics, Konchesky – Davies, Davis, Murphy, Bouazza (ki-Hjon, 71.) – Dempsey (Healy, 64.), Kuqi. Szakvezető: Lawrie Sanchez

Az élcsoport:
1. Arsenal 36 (14 mérkőzés), 2. Man. United 33, 3. Chelsea 31, 4. Liverpool 30 (26-6, 14 m.), 5. Man. City 30 (19-15)… 14. Fulham 13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik