Élet-Stílus

Peking: kirúgták az olimpia jegyfelelősét

Az egy hónappal ezelőtti botrány miatt menesztették állásából Zsung Csünt, a jövő évi pekingi olimpia jegyértékesítésért felelős igazgatóját, aki szerint alulbecsülték a keresletet.

Kapcsolódó linkek


olimpia.hu
sport.lap.hu


Október végén négy óra elteltével káoszba fulladt a belépők eladása, ugyanis az internetes rendszer összeomlott. Az első órában csaknem 8 millióan próbáltak meg jegyhez jutni a világhálón, a telefonos ügyfélszolgálatra pedig kétmillió hívás érkezett. Zsung bocsánatot kért, valamint bevallotta: alulbecsülték a keresletet.

A vizsgálatok lezárultak, ezt követően bocsátották el Zsungot, utódja Csu Jan lett.

A márciustól augusztusig rendezett első szakasz során 1,6 millió belépőt adtak el, a második periódusban pedig a tervek szerint 1,85 milliót tudnak értékesíteni a helybéliek és a kínai lakhellyel rendelkező külföldiek körében.

A szervezők ezúttal is sorsolással döntenek a belépők sorsáról, és nem a jelentkezések sorrendjében osztják ki az olimpia jegyeit.

Jegyinformáció


Hainannal utaznak a magyarok



A kínai Hainan Airlines gépeivel utaznak majd a magyar csapat tagjai, a vezetők, a sajtó képviselői és a szurkolók a pekingi játékokra.Ezt azon a pénteki sajtótájékoztatón jelentették be, amelyet stílusosan a Ferihegyi repülőtér betonján, a légitársaság egyik Boeing 767-es gépén rendeztek. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azt követően nézett új szállító után, hogy a Malév a korábbi gyakorlattal ellentétben ezúttal nem vállalta a küldöttség utaztatását. Amint azt Schmitt Pál, a MOB elnöke elmondta: kézenfekvő megoldásnak tűnt a Hainan, amely három éve rendszeres járatot üzemeltet a magyar, valamint a kínai főváros között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik