Élet-Stílus

Túlélésért küzd a Real és a Liverpool (videó)

Az angol együttes ugyan nyert, de a pocsék rajtja miatt nem lehet biztos abban, hogy bejut a 16 közé a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid is nehéz helyzetben van, miután meglepetésre kikapott idegenben a legnagyobb sztárjait nélkülöző Werdertől. A Chelsea és a Milan már hátradőlhet.

Hiába lőtt idegenben két gólt Bernd Schuster együttese, a Diego, Frings, Borowski nélkül kiálló német együttes teljesen megérdemelten tartotta otthon a pontokat. Érthető, hogy a mérkőzés után meglehetősen idegesen nyilatkozott a német mester: „Természetesen nem vagyok elégedett, hiszen szerda este már másodszorra biztosíthattuk volna be a helyünket a 16 között, de ismét elszalasztottuk a lehetőséget. A döntés így az utolsó fordulóra maradt, ahol mindenképpen le kell győznünk otthon a Laziót.”

„A németek ellen mindig nehéz”

„Tisztában voltunk azzal, hogy a hiányzóik ellenére nagyon nehéz dolgunk lesz a Werder ellen. Az ellenfelünk a BL-ben gyengén kezdett, de a németek doha nem adják fel. Könyörtelenül kihasználták a védelmi hibáinkat” – értékelt a nyáron Capello helyére leszerződtetett Schuster. A Real védelme valóban gyengén muzsikált, a 30 millió euróért leigazolt Pepe és Metzelder is több alkalommal hibázott.





A németek mestere kereste a szavakat a találkozó után. „Fantasztikus este volt az számunkra. Nem győzöm dicsérni a játékosaimat, hiszen mindannyian erőn felül teljesítettek. Ráadásul a legjobb pillanatokban szereztük a góljainkat” – mondta Thomas Schaaf. A Werder Rosenborg találatával már az ötödik percben megszerezte a vezetést, majd miután a Real egyenlített Robinho révén, még a szünet előtt ismét náluk volt az előny.

Benitez maradna

Az utóbbi napokban többször is felmerült Rafael Benitez távozása a Liverpooltól, miután a spanyol mester nyilvánosan bírálta a klub amerikai tulajdonosait. George Gillett és Tom Hicks arra kérte a trénert, hogy kritika helyett foglalkozzon a csapattal. Benitez vette a lapot, és szerda este legyőzte csapatával az Anfield Roadon a 2004 BL-győztesét, a portugál FC Portót. A gólokról a nyáron rekordösszegért leigazolt Fernando Torres (2), Gerrard és Crouch gondoskodott.

„Az utóbbi két meccsünkön óriási nyomás nehezedett a csapatomra, hiszen mindenképpen nyernünk kellett, hogy életben maradjanak továbbjutási esélyeink. Mind a két mérkőzésen győztünk, és bízom abban, hogy a záró játéknapon is begyűjtjük a három pontot” – mondta Benitez, aki mellett látványosan kiálltak a liverpooli szurkolók. „Köszönöm a rajongók támogatását, ők tudják, hogy maradni szeretnék, és minél sikeresebben akarok szerepelni a csapattal” – tette hozzá a tréner, majd kifejtette, hogy semmi baja nincsen a tulajdonosokkal.




Az újságírók természetesen megkérdezték, hogy megbánta e az amerikaiakat bíráló kijelentéseit. Az edző azonban a jelek szerint tanult a hibájából, és a belügyekről nem beszélt a nyilvánosság előtt. „Szeretném kiélvezni a mai estét” – így Benitez.

A szerda esti ellenfél vezetőedzője szerint az eredmény nem tükrözte a mérkőzést. A Liverpool szurkolóinak is el kell ismerniük, hogy nem volt háromgólos különbség a két csapat között. Tíz perccel a lefújás előtt még 1-1 volt az állás, ám végül az angolok még hármat bepakoltak Jesualdo Ferreira együttesének. „Az első félidőben végig egyenrangúak voltunk a Liverpoollal, és a szünet után is sokáig mi uraltuk a mérkőzést. A második bekapott gól után azonban megtörtek a játékosaim” – értékelt a Porto trénere.

Páholyban a Chelsea és a Milan

Szerda este két együttes biztosította be a helyét a legjobb 16 között: a Milannak egy döntetlen is elég volt a Benfica otthonában, a Chelsea pedig a Rosenborgot ütötte ki Norvégiában Az angol együttes hazai pályán döntetlenre végzett szeptemberben a skandinávokkal, ami akkor Mourinho állásába került, így érthető volt, hogy a játékosokat fűtötte a visszavágás vágya.




A két csapat közötti tudáskülönbség hamar megmutatkozott, és a Chelsea ha kicsit jobban odafigyel, még 4 gólnál is többet szerezhetett volna. „Nagy klub a mienk, ebben az idényben végre döntőt akarunk játszani” – mondta Avram Grant, a Kékek szakvezetője. „Már az érkezésemkor kijelentettem, hogy attraktív támadó futballt szeretnék játszatni a csapattal. A Rosenborg elleni mérkőzés azt mutatja, hogy jó úton haladunk” – tette hozzá az izraeli szakember.

Carlo Ancelotti is elégedetten nyilatkozott, de közölte, hogy a jövő héten a legerősebb összeállításban lép pályára a Milan, mert a csoport első helyén szeretnének végezni. „Az első félidőben jól játszottunk, de a fordulás után már csak szenvedtünk. Nem tudom ennek mi volt az oka, de most az a lényeg, hogy győztünk. A hétvégén is kemény összecsapás vár a csapatra” – mondta a mester a Juve elleni bajnokira utalva. A BL-címvédő idén a bajnokságban még képtelen volt nyerni hazai pályán, Ancelotti szerint remek alkalom lenne a borzasztó sorozat megszakítására a szombati rangadó.

—-Szerdai eredmények, csoportállások—-

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
A csoport:
Besiktas-Marseille 2-1 (1-0)
Gól:
Tello (26.), Bobo (88.), ill. Taiwo (65.)

Liverpool-FC Porto 4-1 (1-1)
Gól:
Fernando Torres (19., 78.), Gerrard (84., 11-esből.), Crouch (87.), ill. Lisandro (33.)

A csoport állása:
1. FC Porto 8 pont
2. Liverpool 7 (14-5)
3. Marseille 7 (6-5)
4. Besiktas 6

B csoport:
Rosenborg-Chelsea 0-4 (0-3)
Gól:
Drogba (8., 20.), Alex (40.), J. Cole (73.)

Valencia-Schalke 0-0
Kiállítva:
Albelda (32., Valencia)

A csoport állása:
1. Chelsea* 11 pont
2. Rosenborg 7
3. Schalke 5
4. Valencia 4

C csoport:
Werder Bremen-Real Madrid 3-2 (2-1)
Gól:
Rosenberg (5.), Sanogo (40.), Hunt (58.), ill. Robinho (14.), Van Nistelrooy (71.)

Lazio-Olimpiakosz 1-2 (1-1)
Gól:
Pandev (30.), Kovacsevics (64.), ill. Galletti (35.)

A csoport állása:
1. Real Madrid 8 pont (10-8)
2. Olimpiakosz 8 (8-7)
3. Werder Bremen 6
4. Lazio 5

D csoport:
Benfica-AC Milan 1-1 (1-1)
Gól:
Maxi Pereira (20.), ill. Pirlo (15.)

Celtic-Sahtar Doneck 2-1 (1-1)
Gól:
Jarosik (45.), Donati (92.), ill. Brandao (4.)

A csoport állása:
1. AC Milan* 10 pont
2. Celtic 9
3. Sahtar 6
4. Benfica 4

*Már továbbjutottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik