Élet-Stílus

Lelépett a soproni tréner

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén csütörtök délután a Sopron együttese fogadja a biztosan az első helyen telelő MTK-t a Soproni Ligában. A hazai játékosok hónapok óta nem kapták meg a fizetésüket, szerdán pedig az olasz tréner és segítője elköszönt a futballistáktól, és távozott a klubtól – írja a sportnapilap.

Hétfőn este a sűrű havazás miatt a játékvezető a 38. percben félbeszakította az őszi idény zárómérkőzését. A bíró fél óra várakozás után úgy döntött, a csapatok nem folytathatják tovább a küzdelmet. Addigra a fővárosi csapat Kulcsár találatával már 1-0-ra vezetett a Sopron ellen.

Egy nappal később az MLSZ úgy döntött, hogy a mérkőzést csütörtök délután kell újrajátszani. Ezt már nem várta meg a soproniak olasz trénere, Vincenzo Cosco, aki a megfelelő papírok hiányában irányította az edzéseket, és távozott. Vele együtt elhagyta a klubot a szintén olasz szakmai igazgató, Salvatore Trunfio is – írja a Nemzeti Sport.

A szerdai tréninget már a pályaedző, Végh Tibor vezényelte, és feltehetően az MTK elleni bajnokin is ő irányítja majd a csapatot. A játékosok hangulatáról az együttes kapusa, Takács Tamás nyilatkozott a lapnak. „Nem túlzok, ha azt mondom, hogy olyan helyzet alakult ki körülöttünk, amelyben szinte lehetetlen a futballra koncentrálni. Az MTK elleni meccsnek a vendégek az esélyesei, nincs rajtunk teher, azonban a fejek nem tiszták, és így nehéz eredményt elérni.”

A labdarúgók hónapok óta nem kapták meg a fizetésüket, de a bizonytalan helyzet ellenére mindannyian vállalják a játékot. „Valamennyien ott leszünk csütörtökön, aztán meglátjuk, mire leszünk képesek” – mondta a csapat kapusa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik