Élet-Stílus

Serie A: győztek az éllovasok

A listavezető Inter és az AS Roma között megmaradt a három pontos differencia, miután szombat este mind a két csapat nyert az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az Inter az Atalanta együttesét fogadta a San Siróban. A listavezető nagyszerűen kezdte a meccset, félóra után már két góllal vezetett.

A 10. percben Suazo lőtt balról a rövid, azaz a jobb alsó sarokba, majd ugyanő a második hazai gólban is főszerepet játszott. Jobboldali beadása átszállt a kapuson, s a jobb kapufáról éppen Cruz elé pattant a labda, melyet kisvártatva már a hálóban kellett keresni.

Benne volt a mérkőzésben, hogy a nagy fölényben futballozó Inter kiüti az ellenfelét, ám érthetetlen módon a bajnok visszavett a tempóból. Az Atalanta Floccari bombagóljával szépített: a 26 éves fedezet 16 méterről védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba.


Serie A: győztek az éllovasok 1

Az Inter gólszerzõi: David Suazo és Julio Cruz (AP)


A hátralévő mintegy 50 percben kiegyenlített játék folyt a San Siro gyepén, de az eredmény már nem változott. A végén a magyar-olasz barátságos meccsen megsérült, Materazzi is beszállt, a védő három hónapos pihenő után tért vissza, s a másik oldalon Simone Inzaghi is lehetőséget kapott. A csatár ugyanakkor azzal „hálálta meg” a bizalmat, hogy négy perc alatt két sárgát is összeszedett.

A második AS Roma a Genoa otthonában nyert. A győztes találatot a skót-olasz Eb-selejtezőt is eldöntő Panucci szerezte. Az újabban gólerős védő egy jobboldali beívelés után okosan lefejelte a földre a labdát, amely védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba.

Serie A, 13. forduló:
Inter-Atalanta 2-1 (2-1)
Gól:
Suazo (10.), Cruz (30.), ill. Floccari (39.)

Genoa-AS Roma 0-1 (0-0)
Gól:
Panucci (90.)

Vasárnapi program:
Cagliari-AC Milan, 15:00
Empoli-Torino, 15:00
Lazio-Parma, 15:00
Livorno-Sampdoria, 15:00
Napoli-Catania, 15:00
Reggina-Fiorentina, 15:00
Udinese-Siena, 15:00
Juventus-Palermo, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik