Élet-Stílus

Magyarország-Görögország 1-2

A Várhidi-csapat jól teljesítményt nyújtott, mégis vereséget szenvedett a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Buzsáky szerencsés talalálatára a címvédő egy öngóllal válaszolt, majd egy tizenegyessel a meccset is eldöntötte.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Eb-selejtező, C csoport:
Magyarország-Görögország 1-2 (1-1)
Puskás Ferenc Stadion, vezette: Styles (angol)
Gól: Buzsáky (8.), illetve Vanczák (22., öngól), Baszinasz (56., 11-esből)

Vége a találkozónak.

93. perc: Vanczáknak villant a sárga lap.

88. perc: Buzsáky erőtlen lövése nem okozott gondot a kapusnak.


85. perc: Tőzsér helyett Leandro a pályán.

Támad, megy előre a magyar csapat, de helyzetek kimaradnak.

83. perc: Gekaszt Amanatidisz váltotta a göröknél.

81. perc: újabb magyar csere – Halmosi le, Feczesin be.

81. perc: Buzsáky indította Halmosit, aki visszagurította a labdát Filkor elé, az olasz Inter labdarúgója 15 méterről, középről laposan lőtt, de Kapszisz önfeláldozóan belevetődött a labda útjába.

78. perc: Halmosi törtbe a tizenhatosra, majd éles szögből lőtt, a labda Patszacogluról pattant szögletre. A sarokrúgást Tőzsér ívelte középre, Nikopolidisz rosszul jött ki, de Vaskó 5 méterről mellé fejelt.

76. perc: Hajnalt Filkor váltotta.

71. perc: Tőzsér ívelt a kapu elé szabadrúgásból, Vanczák 8 méterről fejelt, de Nikopolidisz magabiztosan fogta a bal sarokba tartó labdát.

70. perc: Patszacoglu is besárgult.

68. perc: Hajnal középről, 23 méterről lőtt a léc fölé.

62. perc: Tőzsér jobboldali szabadrúgása után Vanczák 5 méterről fejelt viszonylag szabadon, a labda a léc fölött hagyta el a pályát.

61. perc: Kirjakosz kapott sárga lapot.

60. Perc: Buzsáky középre tartó lövését védte Nikopolidisz.

56. perc: Baszinasz értékesítette a büntetőt, a görögök csapatkapitánya higgadtan lőtt a kapu bal oldalába (1-2).

55. perc: Gekasz tört kapura, Fülöp buktatta – tizenegyes!



Magyarország-Görögország 1-2 1

Hajnal Tamás három görög gyûrûjében (MTI)




Jól kezdte a második félidőt a magyar csapat, fölényben futballozik.

50. perc: újra Buzsáky villant, egy szép csel után mintegy 30 méterről lőtt, a labda egy védőről került az alapvonalon túlra.

47. perc: Buzsáky sarokkal továbbtett labdájával Hajnalt tört be a tizenhatoson belülre, egy csel után az öt és feles jobb oldaláról félmagasan lőtt, de Nikopolidisz bravúrral védett. A kipattanót Halmosi küldte kapura, a labda egy görög lábról vágódott mellé.

46. perc: újra játékban a labda.

Halkiasz nem tudja folytatni a játékot, a sérült kapus helyett Nikopolidisz állt be a görög kapuba, Cioliszt pedig Szamarasz váltotta.

Bár az első félidőben a görög csapat birtokolta többet a labdát, a magyar válogatott akár vezethetne is, de Vanczák szerencsétlen mozdulata miatt be kell érnünk a döntetlen állással.

45+1. perc: Halmosi kapott egy remek labdát, s egy az egyben vihette volna a kapura a labdát, de asszisztens lest jelzett, a bíró pedig a sípjába fújt – a visszajátszás látva állítjuk: tévesen.

40. perc: Tőzsér 26 méterről a jobb felső sarkot célozta meg, életerős lövést Halkiasz vetődve hárította, majd ápolást kért.

Kijöttek a mieink szorításból, kiegyenlítetté vált a mérkőzés.

31. perc: Karagunisz egy csel után jobbról, alapvonal mellől középre adott, Juhász a berobbanó Gekaszt megelőzve szögletre mentett.

29. perc: Baszinasz megrúgásáért Tőzsér kapott sárgát.

26. perc: Baszinasz távoli lövését védte Fülöp.

22. perc: egy öngóllal egyenlítettek a görögök. Egy jobboldali beívelés után Szalpigidisz pörgette kapu felé a labdát, majd a menteni igyekvő Vanczák a kimozduló Fülöp mellett a jobb alsóba fejelt (1-1).

18. perc: Vintra 22 méterről lőtt kapu fölé.

16. perc: Tőzsér jobboldali beívelése után Halkiasz öklözött, a labda Juhász elé került, ám a szituációt megelőző sarokrúgáshoz felfutó védő a tizenhatos vonaláról méterekkel lőtt a kapu fölé.



Magyarország-Görögország 1-2 2

Magyar gólöröm (MTI)




8. perc: vezet a magyar csapat! Buzsáky lopta a távolságot, majd 14 méterről kapura lőtt. A jobb alsó sarok felé tartó labda megpattant egy görög védő lábán, s Halkiasz fölött a hálóba hulott (1-0).

Magyar helyzettel indult a meccs, de most már görög birtokolják többet a labdát, ők dominálnak, a mi térfelünkön pattog a labda.

1. perc: Priskin szerzett labdát a jobb oldalon, majd éles szögből kapura lőtt. Halkiasz védett, ám a kipattanó labdát az egyik védő a másikra rúgta, végül a kapusnak kellett megoldania a helyzetet.

1. perc: a magyar csapat kezdte a mérkőzést.

A moldovai meccshez képest Várhidi Péter négy helyen változtatott a kezdőcsapat összeállításán. Az eltiltott Gera Zoltán helyén Buzsáky Ákos játszik. A görög csapatban több alapember is hiányzik.

Otto Rehhagel 75. alkalommal ül a görög válogatott kispadján, s ezzel rekordot dönt, hiszen előtte egyetlen egy hellén kapitány sem húzta ilyen sokáig. Az eddigi rekorder, az 1973 és 1981 között regnáló Alketasz Panagouliasz 74 találkozót teljesített.

Egy esetleges győzelemmel rekordot dönthetnek a görögök: a megszerezhető 36-ból 31 pontjukkal túlszárnyalnák a selejtezőkben nyújtott eddigi legjobb teljesítményüket, egyúttal a teljes mezőnyt tekintve is a legjobbak lennének a 2008-as Eb-kvalifikációban.


Összeállítások
Magyarország: Fülöp – Szélesi, Vaskó, Juhász R., Vanczák – Vass, Tőzsér (Leandro, 85.) – Buzsáky, Hajnal (Filkor, 76.), Halmosi (Feczesin, 81.) – Priskin. Szövetségi kapitány: Várhidi Péter.
Görögország: Halkiasz (Nikopolidisz, 46.) – Patszacoglu, Kirjakosz, Vintra, Kapszisz – Baszinasz, Karagunisz, Kacuranisz, Ciolisz (Szamarasz, 46.) – Gekasz (Amanatidisz, 82.), Szalpigidisz. Szövetségi kapitány: Otto Rehhagel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik