Élet-Stílus

Leiskolázták Nadalt Párizsban

Az argentin David Nalbandian nyert a 2,08 millió euró összdíjazású párizsi férfi tenisztornán, a Mestersorozat utolsó állomásán, miután a vasárnapi döntőben simán verte a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadalt.

A bombaformában teniszező dél-amerikai játékos – aki a két héttel ezelőtti, madridi mesterverseny negyeddöntőjében, első találkozásuk alkalmával szintén két szettben bizonyult jobbnak riválisánál – szinte tökéletes teljesítményt nyújtva valósággal hengerelt a vasárnapi fináléban. Mindössze négy játékot engedélyezett a Roland Garros-győztes Nadalnak, aki eddig még soha nem vesztett mérkőzést a francia fővárosban.


Leiskolázták Nadalt Párizsban 1

Szárnyal Nalbandian az utóbbi hetekben (AP)


A mérkőzés az első szettben szorosan alakult, de 4:4 után a világranglista második Nadalnak már semmi nem sikerült. Sorozatban nyolc gémet nyert meg Nalbandian, a fölényét jól mutatja, hogy ebben az időszakban egyetlen egy pontot vesztett saját adogatásánál.

Nalbandian Madridban a világelső Roger Federert verte a döntőben, majd Párizsban a nyolcaddöntőben búcsúztatta a svájci csillagot, s bámulatos menetelésének köszönhetően hétfőtől újra a top 10-ben, a kilencedik helyen jegyzik majd a világranglistán.

A 25 éves argentin klasszis idei második, pályafutása hetedik tornagyőzelmét aratta.

Párizs, férfi torna, döntő:
Nalbandian (argentin)-Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik