Élet-Stílus

Egy életre eltilthatják a csalókat

A férfi teniszversenyeket szervező ATP vezetője, Etienne de Villiers életre szóló eltiltással sújtaná azokat a játékosokat, akikről kiderül, hogy fogadási csalás szereplői voltak.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


Az ATP elnöke, Etienne de Villiers azt mondta: a sportág komoly veszélynek van kitéve, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a tenisz a szerencsejáték-maffia célkeresztjébe került.

Az utóbbi hetekben több játékos is bevallotta, hogy az utóbbi években ajánlatokat kapott, bár valamennyien határozottan állítják, hogy visszautasították azokat. Igaz, az oroszok klasszisa, Nyikolaj Davigyenko több esetben is gyanús körülmények között kapott ki.

„Egyértelműen veszélyben vagyunk és nagyon-nagyon komolyan kezeljük a témát, mindent elkövetünk, hogy megőrizzük a tenisz tisztaságát” – fogalmazott De Villiers.

Hozzátette: a doppingoláson ért játékosok eltiltásuk lejárta után visszatérhetnek a pályára, akit azonban azon kapnak, hogy szándékosan veszít el egy meccset, örökre eltiltják. „Az ilyen viselkedésére nincs bocsánat” – hangsúlyozta De Villiers.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik