Élet-Stílus

Povetkin megállította Byrdöt

Mindössze 13 mérkőzéssel a háta mögött az athéni aranyérmes Alexander Povetkin megnyerte az első eliminációs tornáját a Sauerland szombat esti, németországi gáláján.

Újabb nagy lépést tett a profi világbajnoki cím felé az athéni olimpia szupernehézsúlyú aranyérmese, Alexander Povetkin. A 28 éves orosz ökölvívó a németországi Erfurtban a veterán Chris Byrd ellen húzott kesztyűt, aki remek formában lépett ringbe 37 éves kora ellenére.

Gyorsaságával és technikai képzettségével így az első menetekben partiban lehetett az amatőr csillaggal, ám a hangsúlyosabb ütéseket Povetkin vitte be, aki főleg a köteleknél volt hatékony. A találkozó közepére mindkét ökölvívó felpörgött, és bátran vállalták az adok-kapokot, főleg a hatodikban voltak a nehézsúlyban szokatlan ütésváltások.

Povetkin fölényéhez azonban kétség sem férhetett, és komolyabb találataival testen és fejen egyaránt megpuhította ellenfelét, aki a 9. és a 10. menetben nagy verést kapott. A vég a 11. felvonásban következett el Byrd számára, a lelassult amerikai ugyanis számos nagy ütést benyelt, ezért edzője és édesapja bedobta a törölközőt.

A remek győzelemmel az alig több, mint két éve profiskodó Povetkin 14-0; 11KO-ra növelte rekordját, és bebizonyította, hogy ott a helye a nehézsúly elitjében. Byrd pedig elszenvedte 4. vereségét, (40-4-1; 21KO), azonban egyelőre még nem akasztja szögre kesztyűit. “Ha vissza kell vonulnom, akkor egy amerikaitól szeretnék kikapni. Povetkin nagyon jó volt, minden bizonnyal világbajnok lesz.” – nyilatkozta a csata után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik