Élet-Stílus

Hajnal és Priskin nélkül Málta ellen

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem lehet baj, ha hamar gólt szerzünk a Málta elleni szombati, hazai Európa-bajnoki selejtezőn. A két válogatott egy éve már összecsapott, az akkori szövetségi kapitány posztjába került a sokkoló vereség.

“Általában azok az összecsapások a legnehezebbek, ahol papíron gyengébb az ellenfél. Biztos vagyok benne, hogy a máltaiak rendkívül zártan fognak védekezni, és a gyors kontratámadásokkal próbálnak operálni” – mondta a szakember a nemzeti csapat hétfői találkozóján.

A két csapat legutóbb “emlékezetes” mérkőzést játszott: 2006. október 11-én Ta,Qali-ban a hazaiak Andre Schembri duplájának és Michael Mifsud parádés játékának köszönhetően megérdemelten győzték le 2-1-re az akkor még Bozsik Péter irányította magyar válogatottat. Ez a vereség a tréner távozását eredményezte, azóta a fiatalítás elvét követve Várhidi Péter vezeti a csapatot.

Gera: türelmesnek kell lennünk

“Nagyon várom már a szombati mérkőzést, hiszen a jelenlegi csapatból egyike vagyok azon játékosoknak, akik testközelből élték át azt a szörnyű kudarcot. A válogatottnál soha nem volt probléma a hangulattal, de a törökök elleni hazai 1-0-ás kudarcot követően egyszerűen nem tudtunk olyan állapotba kerülni a máltai meccsre, hogy jól szerepeljünk” – emlékezett vissza az ominózus összecsapásra Gera Zoltán, a West Bromwich Albion légiósa.

“Kicsit hasonló helyzetben vagyunk, mint a moldávok ellen, hiszen mindenki győzelmet vár a csapattól. Nem kell megijednünk, ha az ötödik percben még nem vezetünk 2-0-ra, türelmesen kell futballoznunk” – tette hozzá a csapatkapitány.

A máltai vereség óta eltelt időszak változásait jelzi, hogy az akkor pályára lépett labdarúgók közül jelenleg hatan – Gera Zoltán, Halmosi Péter, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Tóth Balázs és Leandro de Almeida – tagjai a válogatott keretének.

A bevált taktikával lépünk pályára

Közülük Vanczák és Tóth biztosan nem játszik a Szusza Ferenc Stadionban, előbbi Hajnal Tamással és Priskin Tamással egyetemben eltiltását tölti, utóbbi pedig sérült.

“Úgy gondolom, egy válogatott akkor lehet csak igazán erős, ha a játékosok tökéletesen ismerik a másik gondolatát, így amennyiben valaki kidől a sorból, nem kell különösebben aggódni a pótlása miatt. Természetesen megvannak a megfelelő helyettesek a sérültek és az eltiltották posztjára, így a felálláson nem fogok változtatni, tehát a megszokott 4-3-3-ban kezdünk. Lehetőség szerint minél hamarabb gólt kell rúgnunk és akkor nem lehet baj” – mondta a szövetségi kapitány.

A fiatal magyar csapat a Málta elleni Eb-selejtező után a lengyelek ellen játszik idegenben barátságos mérkőzést.

A magyar válogatott bő kerete
Kapusok: Fülöp Márton (Leicester City), Balogh János (DVSC-TEVA), Balajcza Szabolcs (Újpest FC)

Védők: Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Vermes Krisztián (Újpest FC), Vaskó Tamás (Bristol City FC), Balogh Béla (Colchester United), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Rodenbücher István (MTK Budapest), Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade), Vanczák Vilmos (FC Sion)

Középpályások: Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Racing Genk), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Leandro De Almeida (DVSC-TEVA), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Buzsáky Ákos (Plymoth Argyle), Hajnal Tamás (Karlsruhe)

Csatárok: Filkor Attila (Internazionale), Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Halmosi Péter (Plymouth Argyle), Feczesin Róbert (Brescia), Rajczi Péter (Pisa), Hrepka Ádám (NEC Nijmegen), Priskin Tamás (Watford FC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik