Élet-Stílus

Bundesliga: kilenc gól Brémában, harmadik a Karlsruhe

A Bundesliga 8. fordulójában ismét bajnokverés történt, ezúttal Rostockban. A Bayern nyerte a játéknap derbijét, míg a Bremen nyolcat lőtt. Hajnal Tamás gólpasszal segítette csapatát.

Kapcsolódó linkek


bundesliga.lap.hu
sport.lap.hu

A leverkuseni BayArenában a listavezető és a tabella harmadik helyezettje randevúzott, de ez az első félidőben nem derült ki.

Az első percben kapott szöglet után legott veszélyes vendég Bayern a 3. perctől eltekintve (ekkor Friedrich elől Jansen mentett a gólvonalról), gyakorlatilag egykapuzott, elsősorban Klose volt agilis: a válogatott támadó szinte végig megjátszható volt.

A játékrész hajrájában aztán a vezetést is megszerezték a müncheniek. Ribéry-Klose volt a labda útja, a támadó egy ügyes mozdulattal becsapta őrzőjét, Friedrichet, s Toni elé tálalt, aki négy méterről a kapuba helyezett.

Térfélcsere után feljavult a Bayer. Az 52. percben Kiessling hagyott ki ígéretes lehetőséget, majd Demichelis és Lúcio engedékenysége folytán Gekasz próbálkozhatott. A 60. percben kimaradt Bayern-helyzet (Toni fejelt hét méterről) után a hazaiak átkozhatták balszerencséjüket. Barnetta baloldali beadása után Gekasz próbált nagy gólt rúgni, azonban nyolcméteres kapáslövése nem ért célt.

A mérkőzés végére elfáradt a leverkuseni társaság, így ismét a Bayern ragadta magához a kezdeményezést, ám sem Ribery, sem a 20 méterről próbálkozó Hamit Altintop nem tudott túljárni Adler eszén.

Diego különelőadása

Brémából Diego magánelőadása nyomán nyolc kapott góllal kullogott el az addig meglehetősen jó teljesítményt nyújtó Bielefeld. A brazil három gólpasszt is kiosztott, majd maga is betalált egy 25 méteres csavart szabadrúgásból. Bochumban is potyogtak a gólok, ám a hazaiak legnagyobb bánatára a felek, azaz a VfL és a kupagyőztes Nürnberg, megosztoztak a pontokon. A vendégek szekerét Peer Kluge tolta előre, a középpályás két gólt, illetve egy gólpasszt tett a közösbe.

A másik újonc, a Karlsruher SC azonban megállíthatatlan. Ezúttal a Borussia Dortmund együttesét gyűrték le Hajnalék; a mindvégig nagy kedvvel játszó, s szegény veterán Wörnst nem egyszer keserítő magyar középpályás egy góllá nemesülő beadással járult hozzá a 3-1-s győzelemhez. Hajnal a 64. percben szabadrúgásból emelt Eggimann fejére, ezzel lett 2-1.

Aligha lesz idén címvédés a Bundesligában. A bajnok Stuttgart ugyanis ismét elhasalt. Ezúttal a sokáig csak küszködő Hansa Rostock gyűrte le a svábokat, akik részéről ismét csak a szokásos gólját meglövő Mario Gomez emelhető ki.

Bundesliga, 8. forduló

Leverkusen-Bayern München 0-1 (0-1)
Leverkusen, BayArena, 22 500 néző. Vezette: Kircher
Gól: Toni (40.)
Leverkusen: R. Adler – Castro, Haggui, M. Friedrich, Sarpei (Buljikin, 83.) – Vidal (Dum, 74.), Rolfes – Kiessling, Barbarez, Barnetta – Gekasz (Papadopulosz, 72.). Szakvezető: Michael Skibbe
Bayern: Rensing – Lell, Demichelis, Lúcio, Jansen – Van Bommel, Zé Roberto (Ottl, 89.) – Hamit Altintop, Ribery – Toni, Klose (Schweinsteiger, 50.). Szakvezető: Ottmar Hitzfeld

Bremen-Bielefeld 8-1 (4-1)
Gól:
Niemeyer (17.), Hugo Almeida (35., 88.), Sanogo (41., 44.), Mertesacker (59.), Rosenberg (67.), Diego (86.), illetve Wichniarek (37.)

Hamburg-Wolfsburg 2-2 (1-0)
Gól:
B. Reinhardt (17.), Van der Vaart (70.), Grafite (57. – 11-esből), Dejagah (88.)

Bochum-Nürnberg 3-3 (1-1)
Gól:
Sestak (43., 66.), Mieciel (62.), illetve Kluge (40., 60.), Misimovics (81.)

Karlsruhe-Dortmund 3-1 (1-1)
Gól:
Porcello (25.), Eggimann (64.), Freis (75.), illetve Wörns (41.)

Rostock-Stuttgart 2-1 (2-0)
Gól:
Rathgeb (16.), Orestes (18.), illetve Gomez (73.)

Az élcsoport:
1. Bayern München 20 pont, 2. Schalke 16, 3. Karlsruhe 15, 4. Leverkusen 14 (11-4), 5. Bremen 14 (18-13), 6. Hamburg 14 (11-7)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik