Élet-Stílus

Félmillióból a világ körül

Világ körüli útra szóló tarifát mutatott be a Malév, és gyorsan mellékelték hozzá az első utast is. Katz Dénes egyike azoknak, akik a oneworld légiszövetség világutazóknak szóló tarifájával, a oneworld Explorerrel indulnak a távoli kontinensek felfedezésére.

A Malév április 1-jétől kínálja utasainak a oneworld speciális utazási tarifáit, a világ körüli utakra kialakított Global Explorert és a oneworld Explorert, illetve a földrészek közötti utazásokhoz a Circle Explorert, valamint a kontinensek beutazására szóló oneworld Visit Pass utazási tarifákat. Mindegyik csomag rugalmas feltételekkel vehető igénybe.

A szeptemberben útnak induló Katz Dénes a oneworld Explorert választotta. Ennél a csomagnál általános szabályként az ár annak függvénye, hogy hány kontinens érintésével jut az utazó vissza a kiindulási pontra, illetve az utazás milyen osztályon történik. A legalacsonyabb árszintet három kontinensen keresztül turista osztályon történő utazás során lehet igénybe venni.

A legmagasabb árszinttel hat kontinenst lehet bejárni első osztályon. A kontinenseket csak egy irányba haladva lehet érinteni, azonban a kontinensen belül lehet az ellenkező irányba is utazni, mindaddig, amíg a különböző kontinenseken maximalizált szakaszok számán belül marad az utazó.

Katz Dénes a Malév bangkoki járatával indul több mint három hónapig tartó föld körüli útjára. Ez alatt négy kontinensre látogat el. Útvonala: Budapest – Bangkok – Szingapúr – Hongkong – Sanghaj – Tokió – Melbourne – Ayers Rock – Sydney – Cairns – Sydney – Auckland – Santiago – Punta Arenas – Santiago – Buenos Aires – Lima – Santiago – Rio de Janeiro – Madrid – Budapest, melyet 6 légitársaság 20 repülőjáratával teljesít.

Klasszikus világ körüli csomag az úgy nevezett Global Explorer, mellyel a földet mindig csak egy irányba haladva lehet körbeutazni – átrepülve mindkét óceánt.


Négy különböző árszint létezik, aszerint, hogy az út során leutazott szakasz mérföldösszege mennyi. Szintek szerint van meghatározva a minimum, illetve maximum megállások száma. Egy világ körüli útnak minimum 10 napig kell tartania, de az egyéves időszakot nem haladhatja meg.

A légitársaság tájékoztatása alapján akár félmillió forintért (egészen pontosan 496 400-ért) is be lehet járni a világot, mondjuk a New York – Toronto – Los Angeles – Honolulu – Tokió – Hongkong – Peking – Hongkong – Bangkok – Budapest útvonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik