Élet-Stílus

Trulli kizárta volna Alonsóékat

Jarno Trulli, a Toyota olasz pilótája szerint a McLaren versenyzői túl olcsón úszták meg a kémügyet: őket is ki kellett volna zárni.

A Motorsport Világtanács két hete Párizsban kizárta a 2007-es világbajnokságból, valamint 100 millió dolláros pénzbüntetéssel sújtotta a McLaren csapatát a Ferrari bizalams adatainak felhasználása miatt.

A versenyzők a vallomásaikért cserébe megúszták a kínos ügyet bünetés nélkül, a Toyota versenyzője, Jarno Trulli szerint azonban ez nem volt jó döntés, szerinte a pilótákat, a spanyol Fernando Alonsót és az éllovas brit Lewis Hamiltont is ki kellett volna zárni.

„Nehéz megítélni a kémügyet. Csak a csapat tagjai tudhatják a teljes igazságot. Ugyanakkor ha kizárták a csapatot, akkor a versenyzőkkel is ezt kellett volna tenni, hisz ugyanúgy részt vesznek a munkában. A kémügy nagyon sokat ártott a sportnak, nagy szégyene a Forma-1-nek” – így az olasz pilóta.

Csapattársa, Ralf Schumacher épp az ellenkező véleményen van: „Szerintem így tisztességes, hogy a pilótákat nem büntették meg, elvégre nem sok közük van az autó fejlesztéséhez” – nyilatkozta Ralf.

A világbajnoki pontversenyt a két McLaren pilóta vezeti: Hamilton két ponttal előzi meg Alonsót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik