Élet-Stílus

Chelsea: Mikelt eltiltották, vizsgálat Terry ellen

Három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Manchester United elleni rangadón kiállított John Obi Mikel, a Chelsea nigériai középpályása, John Terry csapatkapitány ellen pedig vizsgálat indult.

John Obi Mikelt a 2-0-s manchesteri győzelemmel zárult rangadó 32. percben állította ki Mike Dean játékvezető, miután a nigériai futballista páros lábbal rácsúszott a MU francia védőjére, Patrice Evrára.

Mikel fellebbezett a piros lap ellen, és a Chelsea szakvezetője, Avram Grant is azt mondta, hogy kiállítás „a végeredményt befolyásoló, hibás döntés volt” – ugyanakkor ez nem hatotta meg a fegyelmi bizottságot, amely három mérkőzésre eltiltotta a 20 éves labdarúgót. Az eltiltás csak a hazai meccsekre vonatkozik, viszont azonnali hatállyal érvénybe lép.

Ez azt jelenti, hogy Mikelnek Hull elleni Ligakupa-találkozót, valamint a Fulham és a Bolton elleni bajnokit kell kihagynia. A rangadó utózöngéi egyébként nem értek véget a nigériai „elmeszelével”, ugyanis még John Terry is „megütheti a bokáját”.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Chelsea kapitánya amiatt kerülhet bajba, amiért ki akarta venni Dean kezéből a piros lapot; bíró a meccs jegyzőkönyvében is említést tett az incidensről.


Totti nem játszik szerdán

Francesco Totti, az olasz AS Roma csapatkapitánya combizomhúzódás miatt kihagyja a Fiorentina elleni szerdai bajnokit. „Egy igazi nagy csapat nem csak egyetlen játékosra épül” – mondta Luciano Spalletti vezetőedző az aranycipős klasszissal kapcsolatban. Totti mellett Simone Perrotta és Marco Cassetti is hiányzik majd a fővárosiak keretéből – írta az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik