Élet-Stílus

Már 89 halottja van a thaiföldi repülőgép-balesetnek

A baleset után néhány órával megtalálták a vasárnap szerencsétlenül járt thaiföldi utasszállító repülőgép adatrögzítő fekete dobozait – közölte a légitársaság elnöke.

Udom Tantipraszongcsai hétfőn elmondta, hogy az adatrögzítő készülékeket átadták a légi közlekedési hatóság nyomozóinak. Szanszern Vong-Csaum közlekedési miniszterhelyettes azt közölte, hogy a fekete dobozokat az Egyesült Államokba küldik el vizsgálatra. A vizsgálat feltehetően egy hétig tart majd.


Eddig 89 halott


A legújabb adatok szerint 89 halottja és 41 túlélője volt a vasárnapi thaiföldi légikatasztrófának. Mint azt a phuketi repülőtér igazgatója hétfőn közölte, eddig 85 holttestet szedtek ki a roncsokból, és még négyen maradtak a repülőgép maradványai alatt. A 41 túlélő közül 15 thaiföldi és 26 külföldi.


130 fővel a fedélzetén leszállás közben a földnek vágódott és kigyulladt a One-Two-Go thaiföldi fapados légitársaság MD-80 típusú gépe vasárnap Thaiföld déli részén, Phuket szigetén. A légitársaság elnöke által közölt legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok között 55 külföldi volt.


Balogh András, Magyarország thaiföldi nagykövete az MTI érdeklődésére hétfő hajnalban telefonon elmondta: hivatalos tájékoztatást egyelőre még nem kaptak az áldozatok állampolgárságáról, de az utaslista, illetve a légitársaság vezetőitől, az idegenforgalmi minisztériumtól és a rendőrségtől kapott információk alapján továbbra is úgy tűnik, hogy nincsen magyar az áldozatok között.



Már 89 halottja van a thaiföldi repülőgép-balesetnek 1

A rossz látási viszonyok miatt zuhant le a fapados (fotó: MTI/EPA)


Sok izraeli áldozat


A nagykövet elmondta: tudomása szerint az áldozatok között sok izraeli állampolgár van, ennek ellenére fel sem merült, hogy a katasztrófát merénylet okozta volna. Az ebben az évszakban szokásos, de kivételesen erős monszuneső és a hurrikánszerű szél okozhatta a balesetet – tette hozzá a nagykövet.


A thaiföldi egészségügyi minisztérium vasárnap este azt közölte, hogy a túlélők között 7 brit, négy német, 3 holland, 3 iráni, 2 svéd, 1 ausztrák, 1 olasz és 1 ausztrál állampolgár van. Harminc sérültet Phuket központi kórházában ápoltak hétfőre virradóra, ötük állapota válságos volt. Az izraeli katonai rádió híre szerint a gépen utazó tíz izraeli állampolgár közül kettő megsérült, nyolc eltűnt. Bernard Kouchner francia külügyminiszter vasárnap este bejelentette, hogy egy francia állampolgár meghalt és ketten megsérültek a balesetben.


Rossz volt az idő


A The Bangkok Post című lap egy magas rangú légi közlekedési illetékesre hivatkozva azt írta, hogy a pilóta közölte az irányítótoronnyal: elvétette a leszállást, mert nem látta a leszállópályát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik