Élet-Stílus

Soproni Liga: inog a paksi kispad

Küszöbön áll az edzőváltás Pakson, miután az atomvárosiak hazai pályán kikaptak a REAC-tól. Az idei szezonban hazai pályán gyengélkedő Újpest először nyert a Szusza Ferenc stadionban.

UTE-Tatabánya 3-0

A papírformának megfelelően az Újpest irányította a találkozót, és már a 3. percben megszerezte a vezetést, majd nem sokkal a félidő vége előtt a 300. NB I-es meccsén pályára lépő Kovács Zoltán növelte az előnyt.

A második játékrészben még inkább álmosabb játékot láthattak a nézők, egyedül az új szerzemény, a kameruni Denis Dourandi gondolta úgy, hogy góljával a maga számára emlékezetessé teszi ezt a 45 percet.

Paks-REAC 0-2

A Nyíregyháza és a Tatabánya elleni győzelem azt jelentette, hogy Lengyel Ferenc, a paksiak vezetőedzője sikerrel “letudta” az ultimátum első részét, azaz megszerezte a maradásához szükséges 6 pontot. A paksi szakvezetőnek a REAC és a Sopron elleni találkozókon három pontot kell gyűjtenie ahhoz, hogy ne állítsák fel az atomvárosi csapat kispadjáról. Ehhez képest az első félidőben végig a REAC játszott fölényben, könnyedén jutott el a Paks kapujáig, és két csatára, Torma, valamint Nyerges góljaival megnyugtató előnnyel térhetett pihenőre.

A második félidőben a vendégek átadták a kezdeményezést a Paksnak, ám a hazai csapat játékában szemernyi elképzelés sem volt, a céltalan ívelgetések nem vezettek eredményre. A látogatók

Új tulajdonos Sopronban

Marius L. Vizer, a labdarúgó Soproni Ligában szereplő FC Sopron eddigi többségi tulajdonosa értékesítette 79 százalékos tulajdonrészét. Az új többségi tulajdonos a londoni székhelyű, de olasz tulajdonban lévő Carrefur Ltd. Az új irányító bemutatkozására – a klub honlapjának tanúsága szerint – szeptember 27-én kerül sor, a soproni Városházán.

magabiztosan őrizték előnyüket, így leszakították riválisukat a tabellán. Lengyel Ferencnek egyre nehezebb a helyzete, hiszen ahhoz, hogy edző maradhasson Pakson, jövő szombaton Sopronban kellene nyerni.

Siófok-Honvéd 1-2

Az első félidőben óriási fölényben futballozott a fővárosi gárda, amelyet népes szurkolótábor is elkísért a Balaton partjára. A vendégek rúgtak két kapufát, és emellett további nagy helyzeteket is elpuskáztak, ám gólt mégis a lelkes vendéglátók szereztek. A félidő zárása előtt Kanta csavart mesterien szabadrúgásból a hálóba úgy, hogy a labda a felső lécről vágódott Tóth Iván mögé.

A folytatásban felőrölte ellenfelét a budapesti gárda és egy perc alatt megfordította a küzdelmes találkozót, melyet a végjátékban már számtalan szabálytalanság is “színesített”.

ZTE-Kaposvár 2-1

Gyorsan megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A hazaiak hamar egyenlítettek, a folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, majd egy szép támadás végén ismét a ZTE jutott előnyhöz. Szünet után mindkét együttes bátran támadott, helyzetek is adódtak a kapuk előtt, sőt, a 10 emberre fogyatkozott kaposváriak hősiesen küzdöttek az egyenlítésért, amelyet a látottak alapján meg is érdemeltek volna.

Fehérvár-Sopron 2-0

A viszonylag kiegyenlített mérkőzésen Csobánki fejesével szerzett előnyt a Fehérvár, majd az első félidő hajrájában egy jogosan megítélt büntetővel növelte tovább előnyét a hazai csapat. A szünet után is a házigazdák játszottak fölényben, de rengeteg ziccert hagytak kihasználatlanul. A fehérvári csapat végül megérdemelten győzött, sőt, ha Dajic nem szórakozza el helyzeteit, akkor nagyobb különbség is lehetett volna.

Soproni Liga, 8. forduló:
Diósgyőri VTK-Nyíregyháza 0-0

Paksi FC – REAC 0-2
Gól:
Torma (29.), Nyerges (35.)

BFC Siófok – Budapest Honvéd 1-2
Gól:
Kanta Sz. (44.), illetve Palásthy (69.), Abass (70.)
Kiállítva: Genito (83.)

ZTE FC – Gabona Trans-Kaposvár 2-1
Gól:
Waltner (13., 33.), illetve Zahorecz (2., 11-esből)
Kiállítva: Zahorecz (86.)

Újpest FC-FC Tatabánya 3-0
Gól:
Tisza (3.), Kovács Z. (40.), Dourandi (83.)

FC Fehérvár-FC Sopron 2-0
Gól:
Csobánki (24.), Sitku (45., 11-esből)



—-Góllövőlista, további program—-

További program
Hétfő:
MTK Budapest-Győri ETO FC 18 ó

Góllövőlista
8 gólos: Waltner (ZTE)

5 gólos: Fülöp (Siófok), Hercegfalvi (Honvéd), Urbán (MTK)

4 gólos: Bárányos (Honvéd), Kanta (MTK), Kouemaha (Debrecen), Márkus (Paks), Sitku (Fehérvár),

3 gólos: Abraham (Honvéd), Alves (Kaposvár), Bozic (Fehérvár), Dzsudzsák (Debrecen), Filó (Tatabánya), Foxi (Újpest), Horváth F. (Paks), Lázok (Vasas), Nyerges (REAC), Oláh (Kaposvár), Pekic (ZTE), Simek (Fehérvár), Torma (REAC), Zahorecz (Kaposvár)

2 gólos: Belic (Sopron), Bogdanovic (Győr), Bori (MTK), Dajic (Fehérvár), Demjén (Debrecen), Farkas B. (Fehérvár), Heffler (Paks), Kerekes (Debrecen), Kovács Z. (Újpest), Kuttor (Siófok), Leandro (Debrecen), Németh N. (Vasas), Palásthy (Honvéd),Rajczi (Újpest), Rudolf (Debrecen), Simon (Diósgyőr), Tandari (Vasas), Tchana (Sopron), Vasiljevic (Kaposvár)

1 gólos: Abbas (Honvéd), Bagoly (Nyíregyháza), Bajzát (Győr), Benjamin (Honvéd), Csobánki (Fehérvár), Diego (Honvéd), Dobos (Honvéd), Dourandi (Újpest), Douva (Diósgyőr), Dvéri (Fehérvár), Elek (Diósgyőr), Farkas B. (Fehérvár), Hajdú (Tatabánya), Hanák (Paks),Hegedűs (Nyíregyháza), Homonyik (Siófok), Hrepka (MTK), Hullám (Sopron), Kanta Sz. (Siófok), Kapcsos (REAC), Katona (Diósgyőr), Kenesei (Vasas), Komlósi (Debrecen), Koplárovics (ZTE), Korcsmár (Újpest), Kőhalmi (REAC), Kriston (Tatabánya), Kulcsár (MTK), Lippai (Nyíregyháza), Madar (REAC), Melczer (Siófok), Miskolczi (Nyíregyháza), Molnár Z. (Paks), Montvai (Nyíregyháza), Nagy O. (Újpest), Nógrádi (Tatabánya), Odrobéna (Vasas), Pátkai (MTK), Pomper (Honvéd), Radulovic (Újpest), Rebryk (Vasas), Roiha (Újpest), Sadjo (Újpest), Sándor Gy. (Újpest), Sándor T. (Debrecen), Sipeki (Diósgyőr), Sira (Sopron), Somorjai (Vasas), Stark (Győr), Szabó Á. (MTK), Szakály P. (Kaposvár), Tisza (Újpest), Tóth B. (Honvéd), Tóth N. (ZTE), Tóth Z. (ZTE), Tusori (Siófok), Vayer (Fehérvár), Victor (Diósgyőr), Vulin (ZTE), Zaleh (Nyíregyháza), Zsidai (MTK)

Öngól: Farkas V. (Tatabánya, a Győr ellen), Fehér Z. (Sopron, a Győr ellen), Pastva (Tatabánya, a Fehérvár ellen)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik