Élet-Stílus

Nesta pontot mentett a Milannak

A Bajnokok Ligája elmúlt kiírásának győztese a bajnokságban csak akkor lehet sikeres, ha a szombatihoz hasonló meccseket megnyeri. Kakáéknak azonban a két meccsen kétszer elbukó Siena otthonából nem sikerült három pontot elrabolniuk.

A milánói gárda ráadásul hajszál híján kerülte el a blamát: a nem éppen a góljairól híres Nestának kellett a ráadás perceiben megmentenie az árva pontocskát. A Milan a döntetlennel behozta a tabellán az első két fordulóban hibátlan Juventust és AS Romát, de az óriási meglepetés lenne, ha vasárnap este is még hat pontos lenne a két sztárcsapat.

Dida bakizott

A két együttes tavalyi sienai összecsapáson hét gól született, végül 4:3-ra a milánóiak nyertek. A szombat esti mérkőzés nem volt ilyen eseménydús, talán azért is mert Ancelotti pihentette a hétközi BL-meccsre gondolva Kakát, Oddót és Pirlót. Ennek ellenére nem sok kellett ahhoz, hogy Gilardino vezetést szerezzen a 24. másodpercben.

Az első gólt találatot mégis a borzasztóan rajtoló Siena lőtte, igaz némi milánói segédlettel. Brucchi ártalmatlan lövését Dida kiejtette, a menteni igyekvő Kaladze hatalmas luftot rúgott, Maccarone pedig megköszönte a lehetőséget, és lesgyanús helyzetből a kapuba passzolt.

Nesta bombagólja

A nullapontos kiscsapatnak sikerült a sovány előnyt megőriznie a 91. percig, ám ekkor érkezett Nesta, és egy kipattanó szabadrúgást látványos kapáslövéssel a hálóba továbbított. A ráadásban aztán szerencséje volt a Sienának, hiszen Frick piros lapot érő belemenése után Seedorf a kapufára zúdította a szabadrúgást.

Serie A. 3. forduló:
Siena-AC Milan 1-1
Gól:
Maccarone (24.), illetve Nesta (91.)
Kiállítva: Frick (92., Siena)

SS Lazio-Empoli 0-0

Vasárnapi meccsek:
Fiorentina-Atalanta 15 ó
Genoa-Livorno 15
Internazionale-Catania 15
Juventus-Udinese 15
Napoli-Sampdoria 15
Palermo-Torino 15
Reggina-AS Roma 15
Parma-Cagliari 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik